Školski list

— 64 -■

л „Женај као домаћица, супруга и мати", говорио на забави добротворне задруге Сентомашких српкиња 6. Фебруара 1893. у Сентомашу 5)УР а Страјић свештеник. У Н. Саду. Издавачка књижарница и штампарија А. Пајевића 1893. Дена 20 новч. „Земљопис" за IV. V. и VI. разред нар. школа написао Андрија Вар})аш кр. школ. надзорник. С мађарског превео п за употребу у срб. школама удесио 1)ока П. Поповић у и рављајући учитељ. Панчево 1892. накладом књижаре Браће Јовановића. П ен <1 25 новч. „Приноветке Дра Стеве Димитријевића у Новом Саду. Пздавачка књпжарница и штампарија А. Пајевића 1893." Између ретких србских оригинала ово је један. У књизи овој има на 184стране велике осмине1о приповедака, које читајући, свако ће се сладити једрим хумором, и одушевљавати са њиховом чисто народном тенденцијом. Уз књигу додат је и уметнички израђен лик покојног писца ових приповедака. Књига је ова штампана у ограниченом броју и издана је у спомен покојников, по наруци удовице његове гђе Данке Јовановићеве. Цена књизи 1 Фор. авр. „Споменак" лист за забаву и поуку српској деци, излази од почетка ове године месечно једанпут у Панчеву. Уредник му је г. Иван Мартиновић учитељ. Предплата се шаље г. Вељку Константиновићу учитељу у Панчеву. Цена је 1 Фор. а. вр. За Србију 2'/ 2 динара. „Витез" лист за привреду и витештво. Орган свих пет кола јахача у Београду, изилази двапут месечно. Цена годишње за Србију 6 динара, за : остале земље 8 динара. Година V.

ЈАВНА БЛАГОДШОСТ, Родољубивом господину Нестору а.ч. МиновиКу учитељу у Сентомашу. Племенити господине! Слободна сам, да Вам на врлом дару — „Школском Листу" — моју најискренију захвалност изјавим. У Крушчици, 1. Анрила 1893. год. С особитим поштовањем јесам Даринка ТомиЂа, учитељица

Умољавају се сви они који „ПТколски Лист" примају, а за које није претилата иослата, да код дотичних општина пожуре да нам овогодишњу, относно и дужну предплату од прошлих година, за коју су век и опоменуте биле, што скорије прпиошљу, како би се лист уредно издавати могао. ~ ^%ЗДАЈЕ~И УРЕђУЈЕ : НИКОЛА "ђ. ВУКИЋЕВИ-ћ. | "V Штампарија Ф. БИТЕРМАНА у Сомбору.