Školski list

ПОЗДРАВИ приликом четрдесетогодишње ирославе Н. Ђ. Вукићевића дана 17. (29.) октобра 1893. године. (Продужење из 9—12 броја од 1898. године.) 145. (П.) Трст, Децембера 1893. 81псег1 аи§оп Нек ти руди, нек ти свита, Још за дугих сретних лета. Твој друг Јован ДимовиИ Стари, учитељ.

146. (П.) У X. Вашархељу у очи Никољ дне 1893. З г вјенчани и отличноштовани прастари У читељу мој! Твојој слави у славниј радости, у мору сладости пливаше и срце. А како не би пливало у слављу Твом, који си ми до данас безпримерни добротвор, од толиких година највернији пријатељ био. То све није ништа — поред радничког и добротворног, благог и религиозног преживелог благог жића твог, с којим си св. матери цркви, школи и најмилијем роду српском у славу и као добротворно и животодавно сунце сијао!- Светли Бог дао, још дуго, вечно и доживео у раденом и чилом здрављу и педесетогодишњицу славља Твог као заслужни славни слављеник милог ти рода Твог дичним и премилим породом Твојим. Дочекивао у кругу њиховом и милог сродства и искрених пријатеља дао Милостиви Бог, многих крсних имена мирно, чисто, еавестно и весело на многаја љета! Одличним поштовањем свесрдним иоздравом остајем Твој верни нрастари ученик Поа Коста.

147. (Т.) Митровица. Примите од стране моје и целе моје породице к данашњој светковини наше најискреније и најтоплије честитке, са срдачним поздравом. Паја ГеоргијевиК. 148. (Т.) Београд. Честитам! Твој стари друг Паја Путник. 149. (П.) Панчево 15. Окт. 1893. Многопоштовани господине Радујући се што тамошњи поштовачи Ваши приређују свечану прославу Вашег 40-годишњег заслужног рада, сматрамо за своју пријатну дужност да у тој прослави будемо и ми учесници.