Školski list

— 591 -

стављену плату учвтељу Ђ. П. издати. — Узет је с благодарношћу на знање прилог М. Р. и др. интернатском Фонду. — Узето.је на знање извјешће мјесног школског одбора у Н. Г. да је школа због шарлаха затворена. — Потврђен је избор Р. Г. на срп. освовној школи у 3. — Уступљена је старатељству внтерната срп. учит. школе у П. молба М. П. учит. приираввник нз Ш., којом моли, да му се његове ствари новрате, које су заостале у внтернату иза њега.

Извјештај о другој сједници прав. срп. епарх. школсног одбора пакрачног, држаној 21. тарта (3. априла) 1906. под предсједањем Његова Висонопреосвештенства господина Дијецезана нашег Мирона. Н(вовзабрани присутни чланови епарх. школског одбора положели заклетву. — За поторедседнвка епарх. школског одбора изабран је др. И. Р. вијећник банског стола у 3. — Узета је на знање захвала Ј. К. проФесора у П. на чланству епарх. школског одбора. Наложено је мјееним школским одборима да имају набавити за школе своје Школским савјетом уовојена правила „Шта морамо радити, да будемо здрави ?" — Удовољено је позиву Школскога савјета и проввђена је клаузулом одобрења Фасија срн. нар. учитеља С. Р. у 3. Узета је на знање одлука Школскога савјета против раскоши и моде срп. нар. учитељица и обавијештен је о истој замјеник епарх школског одбора Н. Ш. — Уввжене су молбе неколико ириправника за становање у интернату. — Усвојена је молба старатељства интерната срп. учит. школе у П. да се неки прозори са игијенског гледшпта затворе и на другом мјесту отворе. — Позвано је старатељство. да састави нацрт Правилника за ђачку комуну. — Узет је на знање извјештај старатељства срп. учит школе у П. да су враћене ствари М. II. и о томе је обавијештен молитељ. — Провиђене су запорком одобрења Фасвје учитељвце Р. Г. из 3.

Извјештај о трећој сједници прав. срп. епарх школсног одбора пакрачког, држаној 22. јуна (5. јула) 1906. под предсједањем Његова Високопреосвештенства господина Дијецезана нашег Мирона. Нововзабрани чланови еиарх. школ. одбора С. С. окр. протоире .јвитер у II. и М. Ч. инжињер из II. положили заклетву. — Позвана је последњи пут ц. о. у Б. да поднесе молбу ради прииомоћи иначе ће се сматрати, да од своЈе молбе одустаје. Поднесен је извјешта| Школском савјету, да у епархији иакрачкој нема учитеља ни учитељица, којима је иотребан Феријалан течај. — Примљене су и разаслате су „Срп. нар. иесме' св. 1. наЈСтариЈе иесме (Дар задужбине доктора Љубомира Радивојеввћа). — Према иизиву поднесен је Шк >лском савјету извештај о избору чланова енарх. школског одбора. — Преиоручена је молба М. К. Јчвтеља из М. Г. Школском савјету, да му се изда декрет о сталном намјештењу. — Пепоручене су молбе С. Р. учитеља и Р. Г. учитељице вз 3. Школском савјегу, да им се изда декрет сталности. — Поднесен је с препоруком Школском савјету представка