Službeni list Srpske književne zadruge

" СРПСКА КЊИЖЕВНА ЗАДРУГА

СЛУЖБЕНИ ЛИСТ СРПСКЕ КЊИЖЕВНЕ ЗАДРУГЕ

Год. |. Београд, 10. јануара 1909. | Бр. 4.

Српска Књижевна Задруга честита свима својим марљивим повереницима и задругарима ново лето, желећи им свако добро и напредак у свему њихову раду, како би повереници могли што живље настати, да Задругиној књизи отворе пут у сваку писмену кућу, а задругари се око Задруге прикупили у ономе броју, који одговара писмености, просвећености и љубави према књизи свега српскога народа.

Creu a J.

Да би Српска Књижевна Задруга могла, у ХЈХ и даљим колима, давати задругарима својим више нове, оригиналне забаве, Главни је Одбор утврдио одлуку Књижевног Одсека у смислу одлуке последњега збора: да Српска Књижевна Задруга у овој години распише стечај за оригинално забавно дело (приповетку, роман, драму, спев, путопис), нештампано до сад,у величини једне обичне књиге редовног издања Задругина. Рок је овом стечају 1. јануар 1910. Најбоље од поднесених дела, примљено за издање Задругино, наградиће се изузетно од Правилника до 100 динара по штампаном табаку а с помоћу фондова у Задрузи; остала пак, ако би се такође могла примити у издања Задругина, према чл. 27. Правила Задругиних, од 60 до 80 динара по штампаном табаку.

8. јануара 1909. год. Београд.

Управа Српске Књижевне Задруге.

Повереницима и задругарима.

Це | свако годишње издање. А да то може бити,

Моле се повереници, који још нису послали одређена је издањима сасвим ниска цена. То улоге за ХУП коло (1908.), да то учине у што | наши добри повереници треба увек да имају краћем року. Задруга је, при штампању тога | на уму и да објасне сваком писменоме Сркола, рачунала да ће стићи улози бар одсвих бину, како бига придобили за задругара, те лањских задругара. а да ће бити и нових, те да број ових порасте сваком годином све више је према томе и штампала 8.000 примерака. За- | и више. Бити задругар једнога књижевнога другина књига може постићи свој културно- | друштва, које даје годишње 7 књига, са 90 национални задатак и исплатити своје велике | до 95 штампаних табака, повезаних у енглеско издатке само тако, ако се редовно растури ! платно, а намењених да створе духовно и кул-