Srbobran

ВроЈ 373

СР10ВРАН

Страла 3

Др. бр. 275 Михаило Бањац. Др. бр. 276 Никола/ Радека, Стсван Чудип, Милс Тубић, Мићо СтајиЧИћ. Др. бр. 278 Јованка Шкриван.

ЧЛАНОВИ У РАТУ 0. М.

Др. бр. 138 ^ован Мсдић, Дане Обрадовнћ 2. Др. бр. 47 Вујо Узелац, Радс Мандић. Др. бр. 76 Вуко М. Перовић.

Напред за БОЖИћНИ ДАРАК! о о о о Ко жели послати неколико дарака, кека толике пута пешале по два долара Срп. НароднеЈ Од<рани.

1РТШТВЕВ1 Г11СШ

П 0 3 и в.

Срп. Д. Д. Св. ђорђе бр. 190 СССС. у Лебанон, Па., са овим позива својеч ланове да изволе присуствовати седници, која ће се одржавати 17. децембра у 2 сата после подне. На овој седници бираће сс нова управа и биће решавано о важним предлозима. Нарочи то ће се рсшаватн да ли да сс болесничка потпора од сада по дигнс са 5 на 6 долара недељио. Који чла.п не присуствује овој седници а не оправда то са довољним разлозима, бине кажњен по друштвеним прави лима. Скрепемо пажњу члановима да је друштвени стан прс нешен на број 302 Ист 1. евња т. ј. код брата Богдана Радииа. Са српс-ким поздравом Милан Рацков, тајник.

П 0 3 и в.

Срп. Добр. Друштво „Хајдук Станко”, бр. 234 СССС. у Пеориа, Нл., позпва своје чланове да прнсуствују годишњој седници, која ће се обдржавати 20. децембра о. г. у дворани 2820 С. Вашингтон улици. На овој ће се седници обавити избор нове управе. Члан, који неби прнсуствовао овој седннцн глобипе се са $1.00. Опомињу се члановн, који дугују друштвене уплате, да подмпре своју дуговину најдаље до 1. јан. 1917. г., а који би пропустио уплатити п најмањн дуг до тога времена, пре ма њему ће се лоступитп најстрожијс у смислу правила. Илија Теофилов, тајник.

0 Б Ј А В А.

Срби у Грет Фалс, Монтана, основали су ново српско добро творно друштво под именом „Александар П. КарађорђевигГ и ступили у Савез Слогу као бр 290, а управа је следећа: Председник Стсво Вукасовиг., подпредседник Томо Мићић, тајник Миланко Миљковић. рачуновођа Милан Л. Братић, благајник Станко Јововић Болссннчки одбор: председник Лазар Братнћ, помоћник Марко Миловик. Надзорни одбор: председник Исо Заклан, одборници Обрен Мићнг. и ђуро Кор ДИћ. Друштвена адреса: Вох 1675 Грет Фалс, Монт. Милинно Миљновић, тајник.

ИЗВЕШТАЈ. Срп. Д. Д. „Св. Јован Крститељ” број 274 СССС. у Флинту, Мпч., одржало је своју седницу 25. новембра о. г. те пре ма томе извештају, који је под несен друшгву на истој седницн, види -се стањс друштвенс имовине како следи: На дан оснивања друштва 9. јануара 1916. било је готово га новца $84.00. Од 9. јан. до 25. нов. порасла је друштвена имовнна у готовом на $371.79 Имовина у знаковима и папиру $165.50. Свега у вредности $536.29. Марко Ердељановић, тајник.

ОПОМЕНА.

Срп. Д. Д. „Српска Братска Слога” бр. 134 СССС. у Ст. Лујзу, Мо., опомиње своје чланове, којн се налазе у месту и околици, да уплате своју дуговину друштву најдаље до 24. децембра, како би био лакши Р а Д У друштвеним књигама у идућој 1917. години. Чланови, којн се налазе ван Ст. Лујза не ка шаљу новац за уплате на ову адресу: 2801 Ла Сале Ст. Ст. Лујз, Мо. Са српским и братским поздравом ђуро С. Кљајић,. рачуновора.

П 0 3 и в. Срн. Д. Д. „Адам .Прибичевић и другови” бр. 49 СССС. у Питсбургу, Па., позива своје чланове да неизоставно дођу на седницу, која пе се обдржавати дана 24. о. м. у Вебсровој Дворани, 2600 Сарах улици. Па овој седннци решаваће се о важним стварима и обавипе се избор пове управе за ндућу годину. Јован Сивчев, тајник.

П О 3 и в.

Срп. Д. Д. „Далмација” бр. 269 СССС. у Фарелу, Па., позпва својеч ланове да неизоставно дођу на годишњу седницу, која ћс се обдржавати 24 децембра о. г. у дворанж Хрват. Дома, Стентон ул. На овој ће се седници решавати о важним старима и поднеће се извепше о друштвсној нмовини и обави ће се избор новс управе за идупу годину. Упозорују се она брапа, која дугују пристојбе друштву, да то у што кра-ћем врсмену подмире, да се неби уводила дуговина у нову г&дину. Који не би дошао на ову седницу, поступиће се према њему према правилима најстро жије. Никола Мирковићарчуновођа. 0П01У1ЕНА.

Срп. Херцеговачко Д. Д. бр. 188 СССС. у Чарлс Сити, Ајова опомиње своје чланове Петра Будинчнћа, АЦђелка Жарковића, Нпколу Топаловића и Пера ћерашша да уплате своју дуговину најдаље до 25. о. м. У случају да се поменути не одазову овој опомени до одређенога времена, пОступипе се прсма њпма строго по правилима. Мато Самарџија, председник. Лука Колан, тајник.

ПОЗИВ.

Срп. Д. Д. „Св. Сава” бр. 226 СССС. у Милвоки, Вис., позива своје чланове да неизоставно прпсуствују идућој годншњој седници, која ће обдржавати 22. дец. у дворани 419 Клинтон улици. Пошто је ово годишња седница, на којој ће сс бирати нова управа за мдућу годину 1917., тога ради не смс ни један члан изостати. Који не дође, с» њ»ме ће се поступити строго по пршнма. Уједно се опоммњу чаановш који дугују ма кавву своту, да то исплате на вдућој седнмц«, тако да дуговина не прелази у нову годину. Са братским и српским поздравом ђорђо Тор#ица, председннк. ОПОМЕНА. Срп. Д. Д. „Св. Стеаан” бр. 81 СССС. у Лакаваиа, Њ. Ј. опомиње следеће чланове да се јаве друштву н уплате своју дуговину: Николу Бороту, ђуру Иолиманца, Душана Маричића, Тешу Радуловића, Николу Баљака и Јосипа Радановипа. Ако поменути не одговоре овој опомени, поступиће се према њима строго према правилима. воиМоЈљвћи, Јово Миљевић, рачунов.

П О 3 и в. Срп. Д. Д. „Храбри Граничари” бр. 148 ССС. у Вилмердннгу, Па., позива своје чланове, да присуствују идуној редовној седници, која ће се обдржавати у недељу 31. децембра о. г. у 2 сата после подне у Црквеној дворани. На овој годишњој седници бнраће се нова друштвсна управа за идућу годину 1917. и решаваће се о важним друштве ним стварима. Умољавају се брапа, која ду гују један или више расписа да то чим пре подмире, да не преносимо дуг у идућу годину. Сваки члан, којн не дође на ову седницу бић* глобљен са $1.00. Изгово^а нема. 1 Петар Гершак рачуновора.

ЈАВНА ЗАХВАЛА. Џибо, Вајо., 15. нов. Приликом смрти мог брачног друга пок. Милене С. ђурановић, која се је преселида у вечност 24. окт. о. г. после 10-днсвног боловања у цвету свога живота у 29. годижи, остављајуни у жалостж мене уцвиљеног супруга са троје нејаке дечице; дужност ми је захналити се преко јавности у нашем дичном „СрЈобрану” брапи Србима Црногорцима жз Џибо, Вајоминг, и околине, који нежалише потрудити се, да ме морално и материјално потпомогну и тиме донекле моју тугу ублаже. Такоре браћа не жалише труда, него покојницу испра^ тише до њезине вечне куће. У исто време браћа сакупише лепу своту новца, коју наменише нејакој мојој дечици, која остадоше без најбоље заштите. Хвала свој браћи на саучешћу н помоћи и нека им Бог наплати њихову доброту. Ожалошћени Спасоје ђурановић са децом.

ТУЖНА ВЕСТ.

Овиме стављамо до знања, да је наш брат и члан Дмитар Б. Јовановић погинуо дана 31. октобра о. г. Покојник је био родом из села. Творило, срез Бјелопавлићски, Црна Гора. Покојннк је припадао Срп. Д. Д. „Св. Сава Лика н Крбава” тс Вестерн Федерешон Јунион као и у пар америчких друштава. 4. новембра. сахрањен је у Монт Оливер гроб.^.у у Салт Лек Сити, уз присуствовањс много друштава, пријатеља и знанаца, који су му исчазали задњу почаст. Свима друштви ма и пријатељима, који су при суствовали спроводу нашега члана и брата, најлепша хвала. Ожалошћсно друштво „Св. Сава Лика и Крбава” бр. 79 СССС. у Мидвел, Јута. ђ. С. Лемаић, тајник.

ТУЖНА ВЕСТ.

Јављамо свима рођацима и пријатељнма тужну вест, да је наш честити и вредни члан ђо Рђе Милојевић, након свог годишњега боловања преминуо 7. новембра о. г. у Гери, Инд., а сахрањен је 12. новембра. Искрено благодаримо свима овдашњим српским братствима., која су се најлепше одазвала да нашега врлог покојни ка отпратимо до вечне куће. А теби, мили наш брате наш ђорђе, нека је лака. груда ове гуђе земље. $ За братсво „Св. Јован Крст.” бр. 216СССС. ђорђе Миљановић, рачуновођа. Браћа Милојевићи, супруга Љу бица Милојевић са породицом.

П 0 3 И В.

Срп.-Прав. Црквено-Школска општииа Св. ђорђа у Кансас Сити, Ванс., обдржаваће своју годишњу скупштину у недељу 17. децембра у просторијама Српске Школе, почетак у 2 сата после подне. Истовремено овим се ставља до знања како Србима у месту, тако и у околини, који желе учествовати у нашем раду да тога. дана изволе присуствовати. Истог дана обавине се избор нове управе за идућу 1917. г. Луна Узелац, председник. Петар ђ. Стипановић, тајник.

П 0 3 и в. Позивају се чл*анови Одбора Српске Народне Одбране из Кристофер, Ил., да присуствују годишњој седници поменутог Одбора, која ће се обдржавати 24. децембра о. г. у Опера Хаузу- Такође се умољавају свп они члапови, који су заостали са уплатама да реченог дана исплате своју дуговину: јер ће према решењу Управног Одбора, на седници од 26. новембра у нову годину ући као чланови само они, који исплате свој дуг Сви Срби и остали Словени, који још нису чланови ове патриотске установе, а који желе да се упишу као такви, биће радосно и братски примљени. Драго Гезовић, тајник.

ТРАЖЊА.

Долс Иотписани тражи Буду Клашњу (Томипа) и Гарзу Вукобратовина, из Коренице, Лика. да му се јаве ако желе знатн адресе своје брапе: Миле Клашње и Лазе Вукобратовића, који се сада налазе као заробљеници у Француокој. Милош Божанић,' Вох 5, Вест Дулут, Мин.

ТРАЖЊА.

Богдан Д. Парлић, родом из Вучитрна (Косово), нека се јави уредништву „Србобрана’ ради пријема писма од свога брага Крсте Д. Парлииа, који се налази у Францсукој.

Напред ае БОЖКЋНИ ДАРАК! • • • о Смга даа далада ша»а сдпскам <а>цу: Јадну таплу каагулу, пакла дуаана, даа сапуиа и чаигаљ, Јадна тапла рукавнце, даа у<руса, даа пара чаддпа, натес и алааку.

СА НАШИХ ПОЉА. Са нашпх пол.а шакала урлпче глас, Све више стрвнне претс... Стадо нам кољу и глатнп сатиру клас По п.сдру матере свете Поворке Црне У бесу свом, Руше И скврне Отаца дом. Па хонемо лп срамио у страгу пасти Превпјатн се к’о црв? Молитп мплост, као убоги, кљасти, Док опп ппју нам крв? Јосмо ли гњпла? Јесмо га прах? Где пам је Сила? Где пам је дах? Брако! Звеадама душе своје оспимо коћ! Нек плану ватре у тамп! Папред! А с пама ако не хтега богов« ПОћ’, Ми будпмо боговп самп: Нек пуп Лепоте Спне к’о мај, С паше Голготе. Васкрснн сјај 1 Алекса Шантић.

СРПШ №. ШРШ о ИЗВЕШТАЈ ЦЕНТРАЛНОГА ОДБОРА. До 31. октобра прпмљепо $218,514.46

Од 31. окт. 1916. до 21. новембра 1916. иримљеио: За Сдпски Цраени Кдст: Л. Б. Робипсон, Балтаморе, Мд. 6.И. М. Лувлнн, Ист Орапж, Њ.Џ. 20.За Српсну Сирочад: Србп у Валес, Ајдало 80.Петар Радоњић, Отава, Опт. Кан. 5.Друштво Удружени Срби у Њујорку 600.Г. Лопчар, Со. Акроп, 0. 10.Сакупљепо па крштењу двоје деце Ваое Вогана, Акрон, 0. 27.50 За једну продату колајну —,50 Ристо С. Вујовип, Витон, Ил. 5.Томо С. ђурковин, Витоп, Ил. 2.Марко Буква, Вадипгтон, В. Вирџ. 2.25 Илпја Бундало, ђелп, Н. Дак. 5.Мсстпп Одбор Срп. Нар. Одбр. Колумбус, 0. 34.25 Алекса Узелац, Тоиопах, Невада 5,Друштво за потпомагање Српске Сирочадп, Окланд, Кал. 1000.М. Драгојев, Њујорк 5.Срп. Женска Задруга Сестрннство, Акрон, 0, 100.Ст. Мајсторовин, Впјадонт, Мпч. 5.М. 0. Срп. Нар. Одбранс Сап Дпего, Кал. 300.М. 0. Срп. Нар. Одбрапе, Њу Брунсвнк, Њ. Џ. 67.19 Иван Е. Јевтић, Ст. Лујнс, Мо. 5.Србп у Ембриџ, Па. 45.50 Јово Н. Дворјанин, Снатл, Ваш. 10,Рад. Ратковић, Спатл, Ваш. 4.50 Мптар Мамула, Снатл, Ваш. 1.Теодор Лончар, Акрон, 0. 10.Коло Српских Сестара, Клпвланд, 0. 110.Срби у Њу Брајтон, Па. 46.5.0 Србп у Мапили, Ајова 37.Србп у Кливланд, 0. > 141.50 М. 0. Српске Народно Одбране Мплвокп, Вис. 200.Милутнп Банчпн, Стеггоп, Па. 1.За пострадале Ср<е из Босне и Херцегов.: М. Одбор Српске Народне Одбр., Вплмердпнт, Па. 205.75 Радивој Ратковпн, Сиатл, Ваш. 5.50 Тодор Парежанип, Спатл, Ваш. 5.Стеван Дамњаповпн, Сиатл, Ваш. 2.Одбор Југослов. Црвепог Крста, ђупо, Аласка 176.Стојап Шкорпн, Со. Ст. Паул, Мин. 5.—

К"<-<

ПРОМЕНА АДРЕСЕ Мвлим увЈваау еавинвг аЈрпим Србшбрава, да ИИ адЈвесу. М*ја СТАРА адраса ба.на Јв: Иие и аршаамс Број баисе, ждх бр*ј гућв и улжца { Град и држава

Моја НОВА адреса гласи: Име и презиме Број баксе, или број куће и ултда Град и држава Друштво број

Ко г*д мења адресу, нема тамие мвиуми герељу листу и цео °**ј *г»с жара«* ■ иим ■* уираау Србобрана на адрееу: СРБОЈРАН 44» мг. 31 1кгм( МХКГ УОКК, М. У.

Божинни Дарак Српској ВоЈсци: Мпхаило №. Пушш, Њујорк 2000.Од разши, чија нмена посебно објавл.ујемо 252.—

Свега прпмљ. до 21. нов. 1916 $224,057.40

И з д а т о: Издато до 31. окт. 1916. $1»9,338.47 Од 31. окт. до 21. нов. 1916. послато Срл. Црв. Крсту $10,000.Ј. Р. Дун Комп., за платно 1,250.Сингер Комп., за 6 машина 156.Ј. Ј. Рајнолд, за чарапе 250.—

Вујичип, Спаса Јапошев, Марина Јаиошев, Мплап Скерла, Јоца Остојаћ, Серафвн Остојпн, Љубппка Јовановвн, Јоца Равн, Лепка Јаковљев, Соса Малошев, Вељко Јованов, Лаза Станков, Светоаар Стапков, Жнво Иппћ, Љубвца Иман, 0мер Дамјапов, В. В., ЈЈплош Бачвамскн, Световар Бокинац, Леика Бокииац, Амдрпја Сепц. По 50ц. Сава Трпфунов, Мжлввој Јаковљев, ДрагаЈаковљев, Петар Марков, Агница Марков, Мвца Радулов, Мрс. ћу, по 55ц. Лепосава Парчамвм, цо 25ц. Милпца Вујпчпн, Душан Ствмамом, Рајко Марковпн ,Марко Белнћ, Ж. II., Ј. Р., Влада Гостпловић, Мрс. Сммт, М. Формер. Со. Ст. Паул, Мин. Местни Одбор Срп. Иародне Одбране у горњем месту, прпкуппо је за Српску Спрочад §28.00 од својпх члаиома. Пр«ложилп су следенп: по 83.00 Исо П«сареИзвештај благајника ВПЕ ’ по ® 2 - 00 Стојаи Скорнк, по $1.00 Илнја Раднћ, Деспот Бојпн, Алекса АниОд седцдце 31. окт. 1916. остало чпп, Стеван Радпн, Лазар Радин, Мнлау благајнн 1 $19,175.99 ^ дпд Главашеппк, Васа Тркља, Обре« ВуПа седппцп 21. повембра 1916. јовин, Младеп Трпфуновин, Стажнмнр Непрпмљено 5,542.94 шик, Јово Млљуш, Спасоје Вучкомн«, Ц«е ја Томпк, Јевта Костив, Душав Вујомин, Свега примљено $24,718.93 ј Стаппша Самарџпк, Мпле Вукиневин, 11алеша Томпн, ђоко М. Дамјаповнн, М. С.

Свега испланено

$210,994.47

Остааје у благајпп на дан 21. новембра 1916. $13,062.93

Испланепо 21. нов. 1916.: Амер. Експрес Комп. аа Црвепи Крст, Крф $10,000.Ј. Р. Дуп за платпо 1,250. Сппгер Комп. за шнване машнпе 6 комада 156.Ј. Ј. Рајполд Комп. за чарапе 250.-

Испланено $11,656.Остааје у благајнп на дан 21. новембра 1916. $13,062.93 Томо Сузентин, благајцпк.

СПИСАК ПРИЛАГАЧА:

Иутппк, Иикола ђурпн, Марко Јованови,. Нливланд, Охајо. Са забаве Кола Српскпх Сестара, Кливлаид, 0. остало је чиста прихода $110 коју су своту послалп за Српску Сирочад преко Српске Народпс ОдОране. Управа Кола Српскпх Сестара пгјављује топлу захвалност госп. Остојпку, којн је сиојим говором много допринео да се толиио добровољшх прплога прпкупп којн је при крају одржао један од најлеппшх говора. Велпка хвала госп. Јовн Кајгановиву, косс прпмпо јсдне улоге и то на сам дан 1 абав,е те нас је тпме много гадужио. Свима Фарел, Па. дилетантпма много благодаримо па њнхоУ задњем пгвештају Жевског Друштва вом Т РУДУ т е су опако лспо па општс заСестринско Мнлосрџе из Фарела, Па., довољство нзвелн позоришпн комад. Напзост&ла су неколпко вмепа приложникаР 041111 * благодарпмо г-џп Велиикп Форкашто овпм вакнадпо објављујемо. Прило- па п госп. Форкапа. Ссстрп Мжлеви Ду-

жили су по $5 М. Лукив, Труст Компанија, по $2.50 М. Стојачик, М. Плавшип, по $1.00 Спма Добрпк, Б. Вапров, М. Бурсак, по 50ц. П. Кпхалив, по 25ц. М. Цекик. Акрон, ОхаЈо Па крштењу двоје деце Васе Волива, пз Акропа, 0., сакупљено је за Српску Ратппчку Сирочад $27.50. Приложили су следећп: по $3 Куи Сава Лукик, по $2 Васа Џукпћ, 0. Ннкоднм Стојаковнћ, по $1 Коста Крендпк, Милош Мрџанов, Стева Вукајловић, Дапило Депалов, Станко Лазпк, ђура Лазпк, Јеца Лукик, Мнлан Стајин, Мплош Савпп, Душан Црквењ&к, ђурпца Лепојев, Васа Волик, ђурнца Катаппк, Стеван Парабуцки, Мплош Волнв, Апка Ж. Симппа, по 50ц. Стапа Лазпва, Лаза Шевпк, Трпва Катпв, Љуба Крепдика, Ева В. Волика, ђурица Благојев, Стевап Согнк,, Божа Волив, 25ц. Милап Симпц, Паја Волпк. Ба<илон, Л. АЈланд. Г. Драгпк Џокпк приложио је преко Друштва Удружеип Србп у Њујорку $4.25 за Српску Ратпнчку Сирочад. Горњу своту сакуппо је од следећнх: Мери Шапутпс 25ц, Апа Д. ђокпк $1 п Драгвк ђокик $3. Вилмердинг, Па. У прошлом извештају првлагача пз Вилмордвпга, Па., погрешно је ивашло нме прилагача. Трсба да стоји да је $10 првложио ђуро Павковик ,а не Павловив, што се овиме псправља. Регина Саск, Канада. Мплан п супруга му Јелепа ђорцевпк, пв Рсгппа, Саск., Капда, сакупнлп су прилога за Сриску Ратннчу Сирочад $71.05. Приложилп су слодекп: по $10.00 Јелена ђорџевпв, по $5.00 Милап ђорђевик, Петар Дрљача, по $3.00 Божа Илпјевив, Мпдац Гостиов, по $2.00 Вуја Радаковпк, ђока Тоннћ, Љубпца Гоствлов, Милик Јоваповин, Лспосава Јоваповпк, Мрс. Ма-

кнк и госп. Јови Кајгановпву. Благодарпмо госп. Жпвп Стефаповпву, п сину му Мптп Стефановпку. Благодарпмо г-џи Јул кн С. ђурпк н Вукп С. Добрик, који ваџоше и прпкуппше добровољпе прилоге. За хваљујемо малој ћеркпцп г-џе Јулке ђурпкке, која пам јо молеки се клечекп Богу за пострадале сестре н браке сакупвла $17.00 као п малој керкицп госп. Ц. Цпколпна, која је продавала тикете за пппе. Нека је хвала п малом Плији Жегарцу којп пам беше десна рука, куд мп оком, тамо оп скоком. Добровољпе прнлоге даровалп су: по $5.00 Милош Остојик, по $2.00 Михапло Калпкалпк, Срета Смаик, по $1.00 Јоца Рус, Цван Влаисављевпк, Мпхаило Еклемовпк, Мнле Михаиловпк, ђуро Милчпк, Стева Пањковик, Љуба Мпларвик, Мплпца Лопчар, Лазар Крн вокаппк, Јапко Поповпк-Стриц, Марко Страхинпп, Давпд Зарив, Вука Добрив, Мвлица Зарип, Ленка Стојкоиик, Стеиан Славујевнк, Стевап Пањсв, Никола Љубобратпп, Рпста Дучевик, Никола Кајгаштћ, 0. Илпп, Рпста Нлнк, Сава Плик, Петар Цветковпк, Ппкола Петровпк, Милав Секулик, Васа врамовпв, Стсва Милечнк, Мптар Стаппсављевпћ, Стеиа Ивавчеиик, ђура Стојковпк, Дапе Жсгарац, Јоиа Кај гановпв, Љуба Милаковин, Јулка Стојковив, Мсланија Стојковнк, Рада Римив, Мита Стефаповнћ, Жива Стефановик, по 50ц. ђока Загорац, Пернца Иваичевик, Софпја Славујевпв, Зора Славујевин, Раде Форкапа, френк Стерчик, Тонн Трајковин, Мплка Љубобратовик, Урош Мишковпк. Паја Јовановпк, Љубица Љубомартнп, Лааа Мартпк, Нпкола Јањатовив, по 25ц. Пллја Храниловпв, Сава Мвлпн, Марта Цертпк, Јаша Бурлпк, Антоп Ваднал, Аиа Ваднал, по 10ц. Божа Сскулив по 5ц, Војпслав Секулпк, Сестра Милеиа Дујкик поклонпла је једну вазу за циеве, Марко Станнпћ баксу са четкама, Воја Јовановић, Стилтон, Па., 8 лаааца за сат

кепзен, по $1.00 Цвета Вујнчпп, Зорка са лаком Краља Пстра.