Srpski književni glasnik

878 Српски Књижевни Гласник,

TaTHBHHM hezumaMa, Lupinus augustifolius Allium eepa“ ynyћена је на оцену Г. Г. Др. Светолику Радовановићу и Др. Живојину Ђорђевићу.

Скуп Председништва 17 октобра 1906. Рукопис „Дом и Род“, који је Г. Андра Гавриловић поднео Академији на расписани стечај за награду из задужбине Димитрија Стаменковића, упућен је на реферат Г. Г, СретијЈ. Стојковићу и Момчилу Иваниђћу.

Скуп Академије философских наука 28 октобра 1906. 1. Приказана је и примљена за „Глас“ II разреда расправа академика Стојана Новаковића: „Јован Стеријин Поповић. Књижевно историјска студија.“ 2. Према реферату Г. Стојана Новаковића примљена је за. „Глас“. П разреда расправа Г. Андре Гавриловића: „О песнику Јовану Дотеновићу“. 3. На накнадни предлог Г. Павла Поповића, професора Универзитета о пздању П књиге библиографије српске и хрватске нове књижевности, одлучено је, да се ова књига изда као засебно издање Дкадемије, но с тим да Г. Поповић прикупи п дода овој књизи сва она дела која су штампана пре 1868 а нису обухваћена библиографијом Г. Стојана Новаковића. 4. На предлог Г. Стојана Новаковића одлучено је, да се автобиографије чланова пређ. Српског Ученог Друштва, које се налазе у Архиви Академијиној објаве у „Споменику“ П разреда. |

Скуп Академије друштвених наука 30 октобра 1906. 1. Расправа академика Г. Јована Н. Томића: „Црна Гора за Морејскога рата, 1684—1699,“ примљена је ла се штампа као засебно издање Академије. 2. Спис Г. Војислава М. Јовановића: „Енглеске библиографије о Источном Питању у Европи“ упућена је на оцену допиенику Г. Слободану Јовановићу. 3. Према реферату академика Г. Љ. Ковачевића одлучено,је, да се расправе Г. Др. Николе Вулића : „Два питања из историје римске · Мезије“ и „Један упад Сармата у Мезију“ штампају у „Гласу“, а спис „Антички споменици у Орбији“ у „Споменику“. 4. Према реферату академика Г. Љубомира Јовановића одлучено је да се расправа Г. Др. Ник. Вулића : „Један прилог историји Александра Великог“ штампа у „Гласу“. 5. Расправа Г. Др. Ник. Вулића: „К историји Домицијанових дачких ратова“ упућена је на реферат академику Г. Љубомиру Ковачевибу. М.

M

2 аи

ам

па фр 7.

Бо 0 200 Ma Ziv,

}. MV

и 7 | 4