Srpski književni glasnik

58 Српски Књижевни ГЛАСНИК. себи. изгледа много већи ономе који зна какве све материјалне незгоде прате рад у Школи, и колико много је потребно пожртвовања наставника да се оне савладају. Јер, и данас се неће да схвати довољно значај овакве установе којој се у народа где све ствари стоје боље поклања велика пажња. (Публика не прати са потребним интересовањем развијање ученика и не испуни ни половину седишта при концертима. С друге стране, раз. витак Школе помогнут је од државе сразмерно врло незнатном сумом).

Ипак, уз велики напор, тешкоће се савлађују, те се много доприноси стварању младих у музици, и овогодишњи испитни концерат може служити на част и Школи и ученицима. На њему су се приказали бољи ученици виших разреда. Између њих споменућу оне који су се приказали као бољи извођачи.

Г. Властимир Јецић извео је свој задатак-концерт Утогт, бр. 28. Он је испунио први услов за виолинисту успевши да интерпретира са посве лепим тоном. Његов велики смисао за музику учинио је његову тачку једном од најбољих на овом концерту. Само, он се мора постарати да му интонација у пасажима буде боља. — Госпођица Радојка Радичевић показала је успех и, ако истраје у напредовању, имаћемо у њој врло добру пианисткињу. — Госпођица Милица Јовановић својим свирањем Мелденсонова опао сартстого дала је доказа о великој способности за музику и о својој музикалности. Њен став за клавиром није симпатичан као њено свирање; али пажња поправља и држање за клавиром као и свирање. — Г. Г. Михаило Ковачевић и Стојан Пеливановић одсвирали су своје задатке симпатично, први Менделсонов, други Шпоров 4 то! концерат. — Контрабасиста Г. Драгољуб Живановић био је добар. — Јак је био утисак који су оставили Шуманови дуети у извођењу Госпо“ ђица Г. Ковачевић и Н. Андрејевић.

Остали извођачи, Госпођице 3. Шајновић и Р. Николић и Г. Г. Павле Радивојевић, Синиша Станковић, и

Ја де а ДАНЕ сија лићаа васие мо. о воља а

(уља у

"

и