Srpski književni glasnik

704 _ Српски Књижевни Гласник.

Програм овога концерта био је на висини уметности. Изводила су се дела Шопенова (Ноктурна Р:, Прелудијум (). Листа Папз Јез ђоз Л. Ф. Бетховна С диг Зопаја ор 53. Свирала их је на клавиру нова наставница Српске Музичке Школе Г-ђица Рајна Димитријевић, која је завршила своје студије на царској академији у Бечу код професора Лудвига, и недавно се вратила из Париза; где је била на специјалним студијама код великог пијанисте Раула Пиноа. Г-ђа Иванка Милојевић, свршена ученица Више академије музичке уметности у Минхену (класа Бијанка Бијанки), певала је модеран репер“ тоар, који се до сада мало слушао у Београду (Х. Волфа и Брамса) и неколико песама Г. Г. М. Милојевића и П. К. Божинског. На завршетку је ансамбл извео Ез диг клавирски квартет, један од најлепших у своме роду од Роберта Шумана.

Ја не могу да говорим о интерпретацији. Публика је те вечери заиста била најбољи критичар. МИ мени не остаје ништа друго него да констатујем да је она својим аплаузом дала најповољнији суд.

Удружење ће ове сезоне дати још неколико концерата, и публика ће имати прилике да сачува и учврсти

своје нове симпатије за једну групу уметника, који су, ·

свесни потребнога заједничкога рада, ступили у коло и пошли правим путем, са пуно снаге и одушевљења остварењу својих идеала и стварању лепше будућности својој уметности у нашој средини.

ЈЕДАН МУЗИЧАР.

Ки а

Г ~

– »

.

;

а а АИ