Srpski narod

2$ }ануар

СРПСКИ

НАРОД

Страна 15

Ванатска банка а- д. БЕОГРАД, ЖОРЖА НЛЕМАНСОА УЛИЦА БРОЈ 1

0

Одобрава кредите занатлијама под повољним условима, прима улоге на штедњу и врши све остале банкарске послове. ' „ Занатлије, који имају текући рачун код Занатске банке, могу се служити банчиним чековима и на тај начин вршити разна плаћања без употребе готовине.

ЗДР ЈОШ НИСТЕ ПРОБДЛИ " ЦУВЕНО ЦРНО ВИНО

»

ЕЛ ЕКСИР

«

Из винарске радње

... :-г: • • ; Стевана Бишофа

У Косовској 35 © Телефон 23-959 Онда то учините и не заборавите да нас ЈОШ ДАНАС посетите па ве те се уверити да наш велики избор природних пића: РАКИЈЕ, ЛИКЕРА, ВЕРНЛА И ВИНД ЈР& ■ ■ Заслужује прво место у квалитету, .1 ■ ј| ' ' '■ ' ■ а ув то смо најповољнији у погледу цена.

ЗАШТИТЕ: СТ. 6ИШ0Ф

КОСОВСКА 35

О1С1 Државна класна лутрија ■•'''• - п ЛутриЈски план за наступаЈуве пето коло срећака Државне класне лутри|е ступио Је на снагуОвај лутријски план предвиђа емисију од укупно 40.000 целих срећака, које су све издате у четвртинама. Ценз срећака остала је иста и износи дин. 50.— за једну четвртину за сваку поједину класу. Ово коло сре&ака по лутријском плану има три класе, са извлачењима и то:

I II III

класа 13 јануара 1943 године, „ 11 фебруара 1943 године, од 6 до 26 марта 1943 године закључно. Нови лутриЈскк план предаиђа 16.009 згодитака у укупмо} вредности од

I

ДИН. 15,477.200.

са четири премије од дин. 5оо.ооо.—, дин. Зоо.ооо.—, дин. 25оооо.— и дин. 2оо.ооо.—. и са већим згодитцима, и то: 1 од.дин. 1оо.ооо.—, 2 по дин. 8о.ооо.—, 3 по дин. бо.ооо,—, 7 по дин. 5о.со6, 6 по дин. 4о.ооо—, као и већи број других згодитака од дин. Зо.ооо.—, дин. 25.ооо.—, дин. 2о.ооо.—, дин. 16,ооо.--, дии 12 .000.— , дин- 1 о.ооо.— и других средњих и мањих згодитлка. У најерекиијем случају у трспој класи мо>не се добми на $еднв$ целој сре^ки

ДИН. 9оо .ооо.

; Ч

За исплату добитана без икакзог одбитка јамчи Држава. Чист приход од сваког појединог кола срећака Државне класне лутрије служи искључиво социјалним и привредним циљевима од општег интереса: један део додељује се Народном инвалидском фонду, Фонду за унапређење заната и мале кућевне индустрије и Фонду за помагање задругарства, а други, највећи део, припада Српском фонду за унапређење пољопривреде. Срећке теку^е друге класе пуштене су у продају, и могу се добити код овлашћених продаваца и њихових потпродаваца, којих има у свима местима на територији Србије и Баната. Ближа упутства са лутријским планом и општим правилима, за ово коло срећака доби&ете на захтев бесплатно код свих овлашћених продаваца.