Srpski pčelar

ства, 3.) Шта нмамо од нчела. Декламација. 4.) Пчела и протопоп Недељко уз гусле. Наниц један од највеЋих пчелара њемачних, који је пче" ларио са иростим кошницама и који је иодигао ичеларење у својој домовини Источној Пруској, умро је у 83 години својега живота. Лака му земља!

Одговори.

Г. М. К. у П. Ричејевпх справа за прављење вјештачкога caha (27X28) можете добити колико хоћете одмах код Јосима Живановића, трговца и пчелара у Ср. Карловцима.

100

Српска пчеларска задруга Када је садржај овога броја „Српскога Пчелара 44 већ готов бпо у штампи, стигла нам је радосна вест да су иравила „српске пчеларске од високе кр. зем. владе иошврђена. Нека, хвала Богу, имамо једном и ми пчеларско удружење што су нашп пчелари веК одавна тако желели. Дакле брако пчелари и пријатељи народни! са пчелињом вредноком, вољом п издржљивошку помозпмо овој новој сложној заједнпци, која ke проповедатп само слогу, рад п ред. Власници Јован Живановић и Иван Маширевић. Претилата, огласи, рекламације, рукоииси и све што се тиче уредништва шаље се уредништву „Српског Пчелара“ у Ср. Карловце. Претилату за Србију арима Пчеларско-воћарска задруга у Београду. За огласе и објаве илаћа се 6 новч. од једног реда ситних слова а за жиг свакп пут по 30 нов. Неплаћена писма се не примају. Рукоппси се не враћају. Штампа Српске Манастирске Штампарије.