Srpski pčelar

Читуља.

| f Љубомир ЛукиФј, | рачуновођа крагујевачког војнотехничког завода,. председник крагујевачког пчеларског друштва, управитељ нчелињака истог друштва и давнашњи рационални пчелар, умре је 2. (15.) новембра у Крагујевцу. Он се у крагујевачкој околини најоданије и са највећим успехом одавна бавио рационалним цчеларењем и многом почетнику пчелару помагао је и саветом, и делом при сснивању пчелињака. У старом Посниковићеву Пчелару написао је чланак: 0 пчеларењу у Крагујевцу и околини. Био је врло уважена личност у грађанству и одликовао се благом, правом хришћанском нарави, која је природна последица дугогодишњег друговања са узоритим створом Божјим, вредном пчелицом. Лукић је тек био прешао педесету годину, а умрво је од срчане болести. Његова изненадна смрт ожалостила је многобројне му пријатеље, а највише другове пчеларе, којих у овој околини има све више и који ће дуго осећати нестадак овог неуморног бранича ђерзонова пчеларења. Нека му је вечан спомен међу свим Србима и српским пчеларима! Чубро.

Позив.

Потиисани одбор најучтивије умољава све чланове „Пчеларског конгреса хрватских и српских пчелара у краљевини Хрватској и Славонији“ и све оне пчеларе, који би хтели бити члановима истога конгреса, да изволе до конца ове године уплатити чланарину од две Круне. Новац нека се шаље на благајника конгреса г. Августа Матоша учитеља у Загребу. ОДБОР „Пчеларског конгреса хрватских и српских пчелара у краљевини Хрватској и Славонији“.

48

Претилата, огласи, рекламације, рукоииси и све што се тиче уредништва шале се уредништву „Српско Пчелара“ у Ср. Нарловце“ Претилату за Србију ирима Пчеларско-воћарска задруга у Беораду. За огласе и објаве плаћа се 12 Ф. од једног реда ситних слова Неплаћена се писма не примају. Рукописи се не враћају. Власници Јован Живановић и Иван Маширевић. Штампа Српске Манастирске Штампарије. 1901. 601.