Srpski pčelar

rponie у кући. Ти могу уклонити мирис из меда на овај начпн: Метне се суд еа медом у један већи суд напуњен водом па се стави на ватру. Кад се вода загреје и иочне врити и мед ће се почети иенити. Пену треба скидатп са меда. Кад се мед добро већ загрејао треба неколпко пута загњуритп усијано гвожђе а затим на сваку килу меда усути по једну кашику финога шпиритуса плп добре ракије. На тај начин ће мед изгубпти свој мирпс и може се као и шећер за сваку потребу узимати. |f Милош Познић“| учитељ у Дољњем Товарнпку члан „Српске Пчеларске Задруге у Руми“ умро је 9. (22.) јулија о. г. у 36. г. живота. За собом је оставио седморо незбринуте деце. Лака му земља!

Одговори

Ћ. В. С. Не знам да лп бп се могла држати главна скупштина „Српске пчеларске задруге“ на територпју уже Угарске, ако би се могло зашто не. Одбор задруге није још спремио предлог скупштини где да се држи 1903. године главпа скупштина. Бпло је говора да се држи у Загребу или Оееку. Видећемо ! Поздрав! Одг. ур. Г. Бој. Крушедол. На ваша пптања сам вам одговорио писмено и држим да сте се ио томе равнали. Одг. ур.

ОПОМЕНА. Каже се да се њуди могу оцењивати каквог су карактера и по томе какве су платише! Ако је то истина како би изгледали они .вуди, који добивају више опомена да измире свој дуг а они ни речју да одговоре? Нека нам наши дужници на ово питање одговоре бар они, којима смо ши.вали оиомене. Уредништво. OSfT* Чланови „Српске пчеларске задруге у Руми“ умољавају се да своју чланарину што пре измире, како би се до главне скупштине рачуни могли завршити. 175