Srpski pčelar

Књижевност.

У „Раду“ календару за гсд. 1907. изашао је чланак из пчеларства: ..Инстикат и интелигешција у ичела и од Јована Живановића. У „Србобрану“ календару за год. 1907. изашли оу чланци из пчеларства: 1.) „Ханеманова решетка и . 2.) Хладно или тоило узимлмвање кошница?“ од Јована Живановића. Изишао је 1. број „Српског Сокола“, коме је власник и уредник Никола Максимовић, а одговорни уредиик Др. Лаза Поповић. Ср. Карловци 1906. Српска манастирска штампарија. Нека је препоручан овај користан и лијепо уређиваи лист свијем и свакоме.

Пабирци.

Bei с октобарским бројем прошле године ступио је „Српски Пчелар“ у једанаесту годину. Колико је „Српски Пчелар" одговорио својој задаћи за овијех десет година, то нека суде други. Ми можемо ипак толико рећи, да смо све чиннли, да „Српски Пчелар“ одржимо на висини пчеларске науке и свега онога што засијеца у праксу пчеларства. Читаоцима „Српскога Пчелара" честитамо нову годину са жељом да дочекају и двадесету годину излажења „Српскога Пчелара“, а ове године да потече мед као у Канаапу, да се надокнадп оио, што смо лањске године изгубили. У Задружним се државама американским продуцира годишње 61,196.160 фунти меда.

Ж КО MIMLA. МЛАДIЈХ Ж g ..SOPHORA JAPANICA“ 2 Ж нека се јави Ж Ф ZZZZ Уврави „Српске Пчеларске Задруге“.

16

За све што се тиче администрације од I. јануара 1903. треба се обра Ћати на „Српску пчеларску задругу у Руми“. Рунописе, нњиге и листове у замену и друго што се тиче уредништва, треба шиљати на: Уредништво „СРПСНОГА ПЧЕЛАРА“ у Карловце. Власник и издавалац Српска Пчеларска задруга у Руми. Штампа Српске Манасчирске Штампарије 1907. 744.