Srpski sion

С тр . 752.

„СРПСКИ СИОН."

Б р . 46.

чића. — Одговорни уредник је Паја Ненадови%Црњак, а главни сарадник : Ду. Казбулбуц. Издање и штампа Касановићеве штампарије у Вршцу. ПОРУКЕ УРЕДНИШТВА. — Г. С. Г—чу у В—цу. — Ваш чланак : „Нешто о иразноверју и његовим иоеледицама" саопштићемо на скоро, док изиђу прво неки чланци, који су раније стигли. — Г. Ј, Н. у 3. — Ваш подужи превод : „ Св Јован Злашоуст као ироиоведник " изићи ће, чим то простор листа допусти. — Родољубу у Фочи. — Песма Ваша: „На гробу свешога Саве и слаб је песнички производ и по Форми и по садржају, те је с тога не можемо донети у лисгу. — Г. М. П. у М. — Ваш опсежни чланак: „0 иарохијама и иарохијском свешшенсшву " не можемо у овом облику саопштити. Писмом опширније. — Г. Марк. — Ерд. у 0. — Не можемо примити саставак: „ Јава у слици ." Очекујемо иродужење пређашњег започетог чланка.

КМЖЕВНЕ ВЕСТИ. Још се може добити

..ОРАО

УЗ САРАДЊУ СРНСКИХ КЊИЖЕВНИКА УРЕЂУЈЕ Стеван В. Поповић. Годика, осахлиаеота,. Цена 50 новч. или 1 динар. Ко поручж најмање 25 еом . за готов нован, добнја комад но 33 новч. Наручбине ваља упућивати издавачкој књижарници и штампарији А. Пајевића у Н. Сад. Тако исто може се добити „ЦАРИЋ" мали налендар са сликана за преступну 1892. годнну. Цена је 20 новч. или 40 пара динарских. Препродавци добијају за готов новац Еомад по 12 новч. „Српски Сион" издавп сваке недеље нг, великом табаку. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну н Херцеговину на годину 4 Фор., на но годиле 2 Фор,, »■ на четврт године 1 Фор. За сшранс земље на годинр 5 фоп - И з Србије прима претплату књижара В. Вадожића у Београду. Поједини бројеви стају 10 новчића.

ОГЛАСИ.

Е. 402. ^ о п 1 Бр. т „ ех 1891.

К. 340.

142

СТЕЧАЈ.

1—3

Расписује се стечај на парохијско место II. разреда у Сшаиару. Компетенти имају своје добро устројене и прописно биљеговане молбенице потписаној конзисторији најдаље до 30. новембра о. г, поднети. Из конзисторијске седнице у Новом Саду, држане 21. октобра 1891. Конзисторија епархије бачке.

А. ПајевиЂа [ЊИЖАРНИЦА и трговина са сликама,

Т

Ј1ЦЈ|/ 1ЈЈ у Новоме Саду у дунавској улици бр. 36. препоручује своје добро сортирано стовариште свију гореноменутих врста робе по најумеренијим ценама. Продаја свију тих роба на ведико и на мадо. Стовариште разноврсних књига домаке и иностране књижевности, као класичних дела, у дивот-издању, са сликама и т. д. на разним језицима. Сваки налог и наручбину извршава брзо, тачно и савесно, а све најумеренијом ценом. Прима наручбине на све музикалије, повине, часописе и повремене списе ма на ком језику, које сваком у куку доставља, односно разашиље поштом уредно. Претплата и огдаеи шаљу се издавачкој књижарници и шшамшарији А. ПајевиЛа у дунавској улици, а рукоииси уреднику Сави ПешровиНу у Нови Сад. За огдасе и објаве плаћа се по 6 новч. од једног реда ситних слова, а за жиг сваки пут по 30 новч. Рукописи се не враћају.

ИЗДАВАЧКА КЊИЖАРИИЦА И ШТАМИАРИЈА А. ПАЈЕВИЋА У НОВОМЕ САДУ.