Srpski sion

С ТР . 826.

„СРПСКИ СИОН."

Б Р . 47.

0 парастосу подигоше леп споменпк деди своме унук покојников Чедомир и отац му пои Лазар Удицки из особитог поштовања ирема нигда незаборављеном покојнику и добротвору своме. . Вечна му памет и лака му црна земл.а! П.

Бр. Ш. 0. 8.

0 Г Л А С И.

СТЕЧАЈ.

191,

ех 1892. На упражњено учитељско место у Л о в р п (иснод Будимпеште у будимској епархији) овим се расписује стечај. Плата је учитељу у готовом новцу 340 ф. ; слободан стан са две собе и баштом, 12 ф . у име перовођства, 15 ланаца ораће земље, на коју учитељ порезу плаћа (годишња аренда 180—200 ф ), од сваког укопа, парастоса и вен. чања 50 иов. а у име огрева 500 снопова дрваИзабрани учитељ дужан је све законом нрописане предмете у школи предавати, поФторну школу држати и у цркви нојати. Молитељи нека своје молбенице пош.љу на овом. шк. одбор. (Ебге и. р. Еасгкеуе, Ре81: те§уе). Рок стечају истиче 18. (30.) нов. 1892 г. Из седницс срн. прав. црквено-школске општине у Ловри 23. (11.) нов. 1892 год. А. Чиплић, Јован Богдановић, перовођа. председник.

ЈАВНА ДРАЖБА. 19 ->> 3 ~ 3 Дана 2. (14.) новембра 1892 године у 10 сах. пре нодне, продаваће се на јавној дражби у ман. Беочину овогодишња нтумска сеча, састојећа се из 24 кат. јутара.

Лицитационе услове ставл.а до реченог дана манастирска управа свакоме на углед. Пишманлук 200 Фор. авр У манастиру Беочину 14. (24) октобра 1892. Управа ман. Беочина.

СТЕЧАЈ.

196, 2-

На новооснованој српској вероисповедној основној, четвероразредној женској школи, овим се отвара стечај за учитељнцу. Плата је 300 Фор., 4 хвата дрва за Школу и сопствену потребу, слободан стан с баштом. Учитељици спада у дужност све законом нрописане нредмете предавати, и децу у женском ручном раду обучавати. Молбенице се имају најдуже до 1. децембра о. г. школском одбору послати. Избор ће се б. децембра на св. Николу обавити. Из одборске седнице у Навлишу (код Вршца) 28. октобра 1892. год. држане. Ђ. Лазаревић Зака Глогоњац перовођа. председ. школ. одбора.

С Т Е Ч А Ј.

195, 3—3

На ново установљену женску школу III. и IV. разреда раснисује сестечај, и тражи се учитељица. Плата је 300 ф . а. вр. годишње п 50 ф . за стан. Изабрана учитељица би1\е дужна све школ. уредбом пронисане иредмете предавати. Рок стечају траје до ваведења. У бачком Петровом-Селу 20. октобра 1892. Хорђе Марковић, Сава Ристић, перовођа. председник.

„Срнски Сион" излази сваке недеље на великом табаку. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годину 4 Фор., на но године 2 I Фор., а на четврт године 1 Фор. За стране || земље на годину 5 ®ор. Из Србије нрима 5> претплату књижара Б. В аложића у Београду.

&

Поједини бројеви стају 10 новчића.

Претплата и огласн шаљу се издавачкој српској књижари и штамнарији Браће М. Ноновнћа на главној ннјаци, а рукониси уредништву „ Срн. Сиона " у Нови Сад. За огласе и објаве плаћа се по 6 новч. од једног реда ситних слова, а за жиг сваки нут но 30 новч. Рукониси се не враћају.

Издање српеке књижаре и штампарије Браће М. Поиовића у Новоме Саду.