Srpski sion

„СРНСКИ СИОН."

]јр. 2.

зултат у нашој највећој и најмногобројнијој цркв. општини, — хоће ли нас моћи утешити резултати и: ј других цркв. општина и других крајева. — Ми се тешимо надом, да у целини

нашега народа не може бити тако неутешан резултат, као што је у Вел. Кикинди, јер у Вел. Кикинди је овај неиовољни резултат нроизвела оиасна вратобоља, која је многу децу покосила!

ПОШТОВАНИМ ЧИТАОЦИМА И ПРЕТПЛАТНИЦИМА „СРПСКОГ СИОНА".

Да би се упростио и олакшао рад око уређивања и издавања „Српског Сиона", од данашњега дана одузета је администрација овога листа од г. г. Браће М. Поповића, те је и администрацију листа узело потписано уредништво у своје руке. Према томе молимо наше поштоване читаоце и претплатнике, да у будуће претплату на овај лист изволе слати на потписано уредништво, или још боље нх име уредника г. Сергија ШакракНинића у Нови Сад. Пошто има доста велики број претплатника, који до сада не исплатише претплатне цене листа за нрошлу годину, то овим најенергичније нозивамо исте дужнике, да дугове своје у најкраћем року времена исплате — јер ће се иначе нротив њих друкчије мере нредузети. Дужници од прошле године имају своје дугове послати г. г. Браћи М. Поповићима у Нови Сад, а претплата за ову годину, као што

је речено има се слати на потписано уредништво. Поучени непријатним искуством, да многи читаоци примају лист преко целе године, а неће да плате и онако малене и незнатне претплатне цене за лист — одлучисмо, да у будуће никоме не шаљемо листа, ко нам претплатне цене у напред не пошље. У будуће дакле нема у нас никакве вересије, ннти давања листа на ио чек. Ко нам од досадашњих наших претплатника не пошље претплату још за будућих 8 дана, томе ми са 3. бројем коначно обустављамо даље шиљање листа. Да не би пак никоме криво било, што му се лист обуставља, молимо наше поштоване претнлатнике, да са шиљањем претплате поисуре. Претилатна цена листу остаје стара, а најудесније се шаље поштанском упутницом. У Новоме Саду 5. јануара 1893. Уредништво „Српског Сиона".

0 Г У1 А С И. С Т Е Ч А Ј

СТЕЧАЈ

1—3

Е. 1511. I. 266. Ради нопуњења парохијеког места у С амошу са нлатом прве класе. Конкуренти имају своје вал.ано инструјисане прозбе путем својих власти, најдуже до 15. (27.) Фебруара 1893. овој консиеторији послати Из седнице енарх консисторије у Вршцу 21. децембра 1892. држане. Консисторија епархије вршачке.

Ради попуњења упразњеног иарохијског места у Д о л о в у, са платом другога разреда, но коју до даље, лична капеланија терети. Конкуренти имају своје ваљано инструисане молбенице, путем својих власти — најдуже до 15. (27.) Фебруара 1893. овој консисторији послати. Из седнице епар. консисторије у Вршцу 21. децембра 1892. држане. Консисторија епархије вршачке.

„Српекн Сион" излази сваке недеље иа великом табаку. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годину 4 ®ор., на ио године 2 Фор., а на четврт године 1 Фор. За стране земље на годину 5 ®ор. Из Србије прима иретилату књижара В. Валожића у Београду. Поједини бројеви стају 10 новчнћа.

Претплата, огласи, стечајеви, реклачације и сви рукоииси шаљу се г. Сергију ШакракНипићу, уреднику „ Српског Сиона " у Нови Сад . За огласе објаве и етечајеве илаћа се 10 новч. од једног реда ситних слова, а за жиг сваки иут ш> 30 новч. — Неплаћена писма се непримају. — Рукописи се не враћају.

<&

Издање српске књижаре и штампарије Браће М. Поповића у Новоме Саду.