Srpski sion

Стр. 64.

,СРПСКИ СИОН."

Бр. 4.

0 Г Л А С И.

К О Н К У Р с.

I. 267.

С Т Е Ч А Ј

3, 3—3

6, 2—3

Ради попуњења иарохије болманеке са платом IV. класе отвара се овим конкурс. Просител.и имају своје, са потребнима сведоџбама снабдевене, штемпловане молбенице, путем предпостављене своје власти, за 4 недел.е дана од првога уврштења овога конкурса у дотичне новине, консисторијуму овом поднети. И з е е д н и ц е консисторијума е п а рхије будимске. У Сентандреји 3. декембра 1892. Консисторијум епархије будимске. К 0 Н К У Р С. 5, 2-3 Ради поиуњења парохије батске са илатом VI. класе отвара се конкурс. Просител.и имају своје, са иотребнима сведоџбама снабдевене молбенице, које штемпловане бити имају, нутем своје власти, за 4 недеље дана од првог увргатења овога конкурса у дотичне новине, консисторпјуму овоме ноднети. Из седнице консисторијума епархије будимске. У Сентандреји 22. октобра 1892. Консисторијум епархије будимске.

Бр. Е. 526, 559.

С Т ЕЧА Ј.

2, 3-

К. 531. ех 1892. Расписује се стечај на упражњену парохију I. разреда у С и л б а ш у. Компетенти имају своје сведоџбама устројене и довољно биљеговане молбенице путем својих претпостављених духовних власти, потписаној консисторији поднети најдаље до 1. марта 1893 године. Примећује се, да се на овој парохији налази лични помоћник пок. А. Ворђошког. Изконсисторијске седнице енархије бачке, држане у Нов. Саду 8. (20.) д е ц е м б р а 1892. Консисторија епархије Бачке.

Е. 1511. I. 206.

С Т Е Ч А Ј

з-з

Ради попуњења парохијског места у Самошу са платом прве класе. Конкуренти имају своје ваљано инструјисане прозбе путем својих власти, најдуже до 15. (27.) Фебруара 1893. овој консисторији послати Из седнице епарх. консисторије у Вршцу 21. децембра 1892. држане. Консисторија епархије вршачке.

Ради попуњења унразњеног парохијског места у Д о л о в у, са платом другога разреда, но коју до даље, лична капеланија терети. Конкуренти имају своје ваљано инструисане молбенице, путем својих власти — најдуже до 15. (27.) Фебруара 1893. овој консисторији послати. Из седнице епар. консисторије у Вршцу 21. децембра 1892. држане. Консисторија епархије вршачке. 0 Г Л А С. Због моје дуготрајне и сада до врхунца свога доснеле слабости (кроничног катара у грлу и стомаку) нринуђен сам узети себи канелана, јер даље служити не могу, лекарски ми је забрањено. С тога, који би се млад свештеник, или свр. богослов ове капеланије иримити хтео, нека се нисмом обрати к мени. У осталом ја већ овде у напред изричем: даћу му 600 Фор. и слободан стан у парох. дому, а то је већ више него половина свију нарох. прихода. У Иригу, на св. Саву 1893. Стеван Моловић, 12, 1—1 парох при цркви св. Теодора,

Бр. 2393 ех 1892.

Е Д И К Т.

9. 1—3

Е. К. 523. Софија ЧучковиЛ, жена Јована Чучковића, сад књиговође трговачке куће Петра Николића у Загребу, а родом из Глине, жупаније загребачке, која је свој завичај и свога законитог човјека оставила и некуда у свијет отишла, позивл.е се овијем, да се у року од деведесет дана, — од дана првога уврштења у новине овога Едикта — или писмено или главом, овој Консисторији пријави; иначе ће се н без ње у бракоразводној парници, коју је иротив ње човјек јој Јован подигао, по закону даље поступати. Из сједнице епарх. консисторије, држане у Плашком, 17. децембра 1892. С Т Е Ч А Ј. Пошто се на расписани стечај од 17. новембра 1892. пријавио само један компетенат, то се овим поново распнсује стечај на једно упражњено стипендиско место у заклади народних добротвора Луке Миланковића и сестре му Марије Петровићке за слушаоце реалке или технике Годишња је стипендија 500 ф ., а добија се у десет месечних оброка. Првенство имају Новосађани. Молбеници ваља. ирикључити: крштено писмо, сведоџбе о свршеним наукама, сведоџбу сиромаштва и лекарску сведоџбу. Молбенице ваља упутитипотписаноме одбору. Рок стечају траје за четир недел.е од првог уврштења. У Новоме Саду, 14. (26.) јануара 1893. Црквени одбор српске православне црквено-пгколске општине

Издање ерпске књижаре и штампарЈџе Браће М. Поповића у Новоме Саду.