Srpski sion

„СРПСКИ СИОН."

Бр. 8.

Од редовних чланова ови су до еад по нешто на рачун чланарине унлатили: Ђуро Орлић 26 ®р. 80 н ; Милутин Вукелић 16 ®р. 80 н.; Павао Пајић Ј9 фр.; Ђуро Косановић 16 ®р. 80 н.; Раде Кокотовић 8 ®р. 40 н.; Миле Шумоња 18 ®р. 44 н.; Моје. Мајсторовић стар 26 ®р. 74 н.; Родољуб Пајић 116 ®р ; Илија Рашета 18 ®р. 40 н.; Симо Рашета 18 Фр. 40 н.; Никица Живковић 8 Фр. 40 н.; Никола Јакшић 26 ®р. 80 н.; Јоцб Живковић 8 ®р 40 н.; Јово Трбојевић 210 ®р.; Андрија Цвјетићанин 18 ®р. 40 н.; Мирко Петровић 8 Фр. 40 н.; Душан Малобабић 8 ®р. 40 н.; Јово Узелац 8 ®р. 40 н.; Гено Илијћ 26 ®р. 80 н.; Ник Зец 12 ®р. Знам да би требало господи члановима и приложницима одмах послати признанице на љихове пошиљке; али ја немам времена за, то, па с тога нека се до конституисања друштвеног задовољавају са оваким јавним признаницама, које ћу ако ми се дозволи, у овоме цијењеном листу, кога читају наши чланови, од времена на вријеме саопштавати, док друштво себи не изабере своје сталне органе. Знатнијих издатака нијесмо досад имали, него што смо илатили 25 ®р. 40 н. за штампање нашег штатута. Но то смо покрили прилозима наших кандидата за парох. званије. Готовине имамо уложене за сад у Огулинској штедионици 990 Фор. (девет сто деветдесет Фор.), а дотичну књижицу чува парох огилински Миле Грубор. Ако би се коме учинило што неисправно или нејасно у овоме рачуну, нека се изволи на подписаног обратити. У Плашком 29. јануара (10. Фебр.) 1893. Привр. дјеловођа друштвени: Ник. Косановић, протопресв. плашчански. ЈАВНА ЗАХВАЛНОСТ. Нижеименована господа и госпође изволеше у ово последње време обдарити нашу сиромашну капелицу с овим црквеним утварима: Г о с п о д а р Алекса Пауновић, велепоседник и познати родољуб ц љубитељ црквеног благољеиија из Вуковара, с једним скупоценим небом. Г о с п о ђ а М а р а М у а ч е в и ћ, адвокатица из Осека, једним прекраснимпокривачем на аналогију под свето Еванђеље, од Фине црвене свиле. Г о с п о ђ а П а у л и н а М а н д и ћ, пуковни% . „Српеки Сион" ^ излази сваке нбдеље на великом табаку. Ц Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Хер& цеговину на годину 4 ®ор., на но године 2 Л Фор., а на четврт године 1 ®ор. За стране ј| земље : на годину 5 ®ор. Из Србије прима % претплату књижара В. Валожића у Београду. 8? Поједиии бројеви стају 10 новчића.

ца из Вараждина, једним средњим кандил о м пред лик Исуса Христа. Г о с п о ђ а М а р и ј а Станић, ритмајсторка из Вараждина, такођер ј е д н и м с р е д њ и м кандилом пред лик Пресвете Богородице. Г о с II о 1) а М а р и ј а П а ј ч и ћ, велепоседница из Адоња, једним свештеничким стих а р о м од српска платна. И господар Јован Вучкић, трговац из Велике Кањиже, са 4 ђачкачирака. Подписана црквена онштина за сиету своју дужност сматра, да се свима гореименованим дародавцима овим путем с оном љубављу и усрдношћу захвали, с каквом су дародавци нас и нашу општину задужили, кличући им: Живили! Дао Бог, да се многи други, којима је барем Бог дао, угледају на њих! Српска источно-православна црквена ошнтина, У Вараждину на дан преподоб. Јеврема Сирина 1893. Парох Л. Богдановић. Председник Бабић.

7, 5—10

КЊИЖЕВНИ ОГЛАС.

0Д Г. АРХИМАНДРИТА ФИРМИЛИЈАНА У ТРИ КЊИГЕ иодпуно је готово и претплатницнма разаслато. Претплату и даље треба шиљати на подписате. Дена је целож делу 10 динара или 5 фор. Ко узме 10 књига, једанаесту добија на поклон. Београд, 1893. Б, 1АРК0ВИ И ПШОВИЋ, кројачи цркв. одела. ~ "™ О Г Л А С. С Г К Ч А Ј. 14, 2-3 На уиражњено место пароха у Стејановци са нлатом VI. разреда, овим се отвара стечај. Који желе место то получити, имају своје ваљано устројене молбенице, ако су из стране епархије путем своје надлежне консисторије иначе путем надлежног им протопресвитера до конца марта о. г. овамо поднети. Из седнице консисторијалне у Карловци 21. јануара (2. Фебр.) 1893. држане. Архидијецезална консисторија карловачка. Претилага, огласи, стечајеви, рекламације 1 • -** ^ и свирукоииси шаљу се г. СергиЈу Шакрак- Ц Пинићу, уреднику „ Срцског Сиона " у Нови Ц Сад . За огласе, објаве и стечајеве плаћа се 4| 10 новч. од једног реда ситних слова, а за |1 жиг сваки пут по 30 новч. — Неплаћена писма <3 се не примају. — Рукописи се не враћају. 4

г&Ц:

Штампарија српске књпжаре Враће М. Поповића у Новоме Саду.