Srpski sion

С тр . 596.

,СРПСКИ СИОГТ."

В р . 37.

СТЕЧА Ј: 185 1-3 Овим се отвара стечај за -учнтељицу на четве роразредној женској вероисиоведпој школи у Сри. Неузина. Плата је у готовом новцу 300 Фор. а. вр., у име 1ПК0Л. послуге 30 ®ор. а. вр., у име паушала 5 Фор. а. вр., шсст хвати тврдих дрва за себе и школу, слободан нов стан са 2 собе. иредсобљем нтд. и баштом у износу од 200Д 0 . Изабрана учитељида дужна је све на оенову закона одређене предмеТе деци нредавати као п ручиирад, и с децом св. бо^чх-лужеп.е нохађати. Оснособљене учител.ице, које желе ово место заузети, имају своје молбенице са нужним еведоџбама снабдевене до 26. септембра 1893. год. школском одбору поднети. Истога дапа Ј^е се и избор обавити. Изабрана учител.ица добиће у име путна трошка 10 Фор. а. вр. Из ееднице школ. одбора држане дпе 2. септ. 1893. у Сриској Неузини. Школски Одбор. 4 1--1 104 Нови Сад , ссптембра 1893. Р | П. Н. | 0 Пошто сам дознао да су све сриске цр- Р 4 квепе општипе налог добиле, да. иове печате ) (штамбиле од каучука) набавити морају, то ^

сам тако слободан мојс посредован.е за набавку истих препоручити. Осим штамбила, које у разним израдама као и са светим сликама, исто тако набавл.ам и печате нг, тучу резане, марке (81ео-е1тагкеп) за иисма, све тачно пзрађено и под мојом гаранцијом. Моје услуге преиоручујући оетајем- с иотнтовањем Леонидас Стерио, у српокој задрути за међуеобно помагање и штедњу.

101 2-3

Е IIо 059. ех 1803/К. бр. 582 СТЕЧА Ј. На унражн.ено место сис.т. протопресв. кииелани у В. Бечкереку са којим је меетом скопчана илата од годишњих 500 Фор. и еквивалснт од годишн.их 150 Фор. у име ^/2 капеланске сесије. / Уједпо се расписује етечај п Јч\ .ђакопско место ири св. успспској цркви у />. Иечкерску са годишњом плаТом од 400 ®ор. н уживан.ем

Ч-, ђаконске ; еесије у натурн с тим додатком, да ће изабранн ђакон за 1893 — 94. год. уживати саразмерну накнаду за '/ 2 сесије у новцу, ношто је иста иод закуи издата. Стеченици имају своје инструиране молбеппце нутем својнх предиоставл.ених власти до 30. сеигембра ов. год. потппсаној коисисторнји ноднети. Из копс. седнице држане у Тамишвару 24. авг. 1893. год. Епархијска коисисторија тамишварска.

ЛИВНИЦА ЗЕОНА И МЕТАЛА АНТ0НА Н0В0ТНИЈА израђује по најновијој и старој систсми, са гвозденим и дрвеним крунама хармонично удешена звона, са гаранцијом на вииге година. Такође прима горња звоноливница стара нукнута звона на преливање. Особито препоручује своја произведена и одликована ПАТЕНТИРАНА ЗВОНА, која имају дуготра'|ан, снажан и дубоки звук. Једно оиако звоно од 300 кила изједиачи со са звуком од других од 400 кила. Даље стубове за звона од гвожђ°, солидна и врло лепа; звона или шоље за сатове од метала као и све друге предмете од месинга и метала што у ову етруку спадају по најумеренијој цени. Звона у тежини од 100 килограма на ниж .', као и врло добре шмркове за локомотиве баште и за руке могу се на стоваришту увек готових добити Поруџбине израђује брзо н тачно Антон Новотни, 137 4 — 0 Темишвар, Фабрикч.

„Српски Сион" излази сваке недеље на целом табаку. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босиу и Херцеговииу иа годину 4 фор., на по године 2 фор., а па четврт године 1 фор. За стране земље : на годину 5 фор. Из Србије прижа претшхату кљижара В. Валожића у Београду. Поједпнп бројеви стају 10 новч. Претплата, огласи, стечајеви и рекламације гааљу се Српској Манастирској Штампарији а осгали рукониси уредништву „Српоког Сиона" у Нови Сад. За огласе, објаве и стечајеве илаћа се 10 новч. од једпог реда сптнпх слова, а за жнг еваки нут ио 30 новч. — Пеплаћепа ппсжа се не нрилају. — Рукописи се не враћају. Издаше и штампа: Манастирске Српске Штамнарије у Новом Саду.