Srpski sion

Стр. 820.

„СРПСКИ СИОН."

В р . 51.

1миа иашиии а?а!1«т т ри шт*

ШШШ

Српска Манастирска Штампарија која је снабдевена са свим штампарским прибором и нужном артпјом ранне врете, ради све штамнарске послове са оном солидношћу, која искључује потпуно сваке спекулативне рачуне, који би били недостојни оне цели, ради које се нојавила идеја о оснивању ове штампарије < а која се усредсређује у тфкњи, да се колико је могуће помогне свакидањим потрсбама автономних органа наших, књизи и нросвети пародној а поглавито црквепој и шкодској књижевности, солидпом израдом и пристојном ценом. Да нак своју вишу цел ова Српска Манаетирека Штампарија времеиом поетићи може, нужна јој је и материјална потпора, ради које управа Срнеке Манаетирске Штампарије сада иа домаку нове године, умољава свакога а особито све сриско-цркЈ^но-народне автономне органе, да је почаствују иаруџбипама, које ће најтачниј.е и по најумеренијој цени извршене бити. Српска Манастирека^ Штампарија налази се у дунавској улици бр. 13. ,.д С одличним поштовањем * Управа Српске Манастирске Штампарије.

иИВНИЦА ЗВОНА И МЕТАЛА АНТОНА Н0В0ТНИЈА I У ТЕМИШВАРУ, ФАБРИЦИ \ ирепоручује се — са гаранцијом на више година — за израду | \ нових звона и за преливање пукнутих звона у свакој вели- ј в чини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, про- ; | виђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се | | звона ио вол.и и лако мш у 1сретаги. ако би се наједном ме- ! = сту излуиало, чиме се звона сачувају да не пукну. | = Особито препоручујем од мене изнађена и много пута : одликована ! патентирана са отБореним одушкама прови^ена звона, ; која имају дуготрајпнји, снажнији и дубл.и звук, него звона но старој системи ; прављена, тако, да се овако једно патентирано звоно од 200 килограма изједначује : са звуком других по старОј с.истеми ливених звона од 260 килограма. ! Даље преиоручујем козе за 3-вона од кованог гвожђа, у тороп.у слободно стојеће; ; звона или шоље за сатове од метала; прављен.е старих звона са крунама од кованога ; ГВОЖ ^а. — Звона у тежини од 300 килогр. на ниже има увек готових на стоваришту. ; 198 2 - 26 Илустроваии ценовници и прорачуни трошка беоплатно и Франко

„Српски Сион" излази сваке недеље на целом табаку. Цеиа му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годину 4 фор., на по године 2 фор., а на четврт годпне 1 фор. З а страпе зежље : на годину 5 фор. Из Србије прима нретплату књижара В. Валожића у Београду. Иојединп бројеви стају 10 новч. Претплата, огласи, стечајеви и рекламације пгаљу се Српској Манастирској Штампарији а осталп рукописп уредништву „Српског Сиона" у Нови Сад. За огласе, објаве п стечајеве илаћа се 6 новч. од једног реда ситних слова, а за жиг сваки пут по 30 новч. — Неплаћена писма се не примају. — Рукописи се не враћају. Издање и тптампа: Српеке Манасгирске Штамиарије у Новом Саду.