Srpski sion

позлатареки атеље за српеку правоелавну црквену уметноет у НОВОМ САДУ, дунатка улица код „Златног крста"

(Христов гроб пзгледа по пттампаној шкици) ВЛАДИЧИН ТРОН И МАТЕРЕ БОЖЈЕ, даље имадем па стоваришту готови позлаћеиих рипида од м-етала, дрвета >деха. Стовариште свију срп. ирав. цркв«; IX утвари, као: петохљебница, путира, как \ила, кадијоница, ручних крстова, кивота, полелеја, небо, и т. д Примају се за онравку и нозлату старе рипиде, путири и све старе црквене утвари и други поелови. 2 4 з—з

Претплата, огласи, отечајзви н рекламације гааљу се Администрацији а остали рукописи уредништву „Орпоког Сиона" у Карловце. За огласе, објаве и стечајеве плаћа се 6 новп. од једног реда ситних слова, а за жиг свакп пут по 30 новч. — Неплаћена пп сма се не примају. — Рукописи се не враћају. „Српски Сион" излази сваке недел.е на целом табаку. Дена му је : За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годину 4 фор., на по годнне 2 фор., а на четврт године 1 фор. З а стгапе звмље : на годину 5, фор. Из Србије прима претплату књижара В. Валожића у Београду. Поједини бројеви стају 10 новч.

Штампа: Српске Манастирске Штамиарије у Ср. Карловцима.

I ЛИВНИЦА ЗВОН А И МЕТА.1А! I АНТОНА Н030ТНИЈА ] | У ТЕМИШВАРУ, ФАБРИЦИ | I преноручује се — са гаранцијом на више година — за израду § 1 нових звона и за иреливање пукнутих звона у свакој вели- I = чини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, про- [ = ви1>ено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се ј I звона по вољи и лако могу кретати, ако би се наједном ме- \ \ сту излуиало, чиме се звона еачувају да не пукну. \ Е Особито преноручујем од мене изпађена и много пута | одликована | патеншрана са отвореним одушкама прови^ена звона, ! коЈа имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, нсго звона по старој системи г нрављена, тако, да се овако једно натентирано звоно од 200 килограма изједначује са звуком других по старој системи ливених звона од 260 килограма. = Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; = звона или шоље за оатове од метала; прављеве старих звона оа крунама од кованога \ гвож^а. — Звона у тежини од 300 килогр. на ниже има увек готОвпх на стоваришту. = 28 -26- 26 Илустровани ценовници и прорачуни трошкч бесплатно и франко. :

ИМАДЕ ГОТОВ

С тр . 196. „СРПСКИ СИОН." Б р . 12