Srpski sion

Стр. 770

„српски сион".

ведена бракоразводна нарница и без њега довршена бити. Из седнице архид. конзиоторије, држане у Карловцима 8. 20. октобра 189(3. Архидијецезална конзисторија. АЛ Е. бр. 460. 511. Е. 182. 1896. 170 3-3 С Т Е Ч А Ј. Распиеује се стечај на нарохију VI. кл. у Дуна Сечују. Интеркалара нема. Компетенти, који ово место получити желе, имају се са својим ваљано инструисаним молбеницама до'30. нов. (12. дец.) 1896. ва подписапу конзисторију обратити. Из седнице енарх. конзисторије будимске држане у Св. Андрији 16. (28.) септ. 1896. Јеремија Мађаревић. Епископ.

С Т Е Ч А Ј. 176 з-з На упражњено учител.еко место на срп. нар вероисповедној мушкој школи у Беочину расписује се стечај. Плата је 410. Фор за редовну обуку; 40. Фор. за повторну; од укопа, где нозван буде, 1 Фор., и стан у школској згради са две собе, кујном и иобочним зградама. Поред прописане обуке дужан је учител. у цркви појатн и децу у појању обучавати. Рок нријаве 1. (13.) Децембра 1896. када ће се и избор обавити. Из седнице привременог цркв. одбОра орп. прав. црквене општипе у Беочину 28 Октобра (9. Новембра) 1896. Гавра Живковић парох и председник.

^1 ®р|

1

ж зле

Ш I 1)(1 I 1 4!

ЛИВНИЦА ЗВОНАII МЕТА.1А АНТ0НА НОВрТНИЈА У ТЕМИШВАРУ, ФАБРИЦИ преноручује се — са гаранцијом на више година — за израду нових звона и за нреливање пукнутих звона у свакој величини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, провиђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се звона но вољи и лако могу кретати, ако би се наједном месту излупало, чиме се звона сачувау да не пукну. Особито нреиоручујем од менеј изнађена и много пута одликована патентирана са отвореним одушкама прови^ена звона, која имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона по старој системи ирављепа, тако, да се овако једно патентирано звоно од 200 килограма изједначује са звуком других но старој системи ливених звопа од 260 килограма. Дал>е препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона или шоље за сатове од метала; прављеве старих звона оа крунама од кованога гвож^а. — Звона у тежини од 300 килогр. на ниже има увек готовпх на стОваршиту. 28 15—27 Илустровани ценовници и прорачуни трошка бесплатно и Франко.

Претплата, оглаои, стечајеви и рекламације шаљу се Администрацији а остали рукошсв уредништву ,,Српоког Сиона" у Нарловце. За огласе, објаве и стечајеве илаћа се 6 иовч. од једиог реда ситиих слова. а за жиг сваки пут по 30 иовч. — Ненлаћена писма се не пршају. — Рукописи се не враћају. „Српски Сион" излази сваке недеље на целом табаку. Цена жу је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годипу 4 фор., иа по године 2 фор., а па четврт годпне 1 фор. З а стране земље : па годину 5 фор. Из Србије прима иретплату књижара В. Валожића у Београду. Поједшш бројеви стају 10 иовч. Штампа: Српске Манастирске Штамиарије у Ср. Карловцима