Srpski sion

„СРПСКИ СИОН." Б р. 3

С тр . 52. новду 50 Фор. који ће новац дотични учитељ примати квартално из политичне општиие, за пероводство 12 Фор., које ће од цркЕено-школске општине примати, 2 хвата тврдих дрва за 01рев, од великог укоиа 1 Фор., од малог 50 нов. и 13 јутара катастралпих по 1600П ораће земље и 11 јутара јароша рита по 10( ! □, на коју земљу учител, сам иорез плаћа, слободан стаи са 2 собе, кујном и баштом. Учитељу спада у дужност све закоаом пронисане предмете предавати, у цркви појати, и децу у нјенију обучавати, и новторну школу обдржавати. Рок је до 2. Фебруара о. г., када ће се и избор обавити. Ео ее лично пријави црквеношколеком одбору имаће првенство. У Селу Ђођаии, 7. јануара 1897. год. Милош Иванов председник. Аа С. 0. 1?28 зап. ех 1896. 5 2 — 3 С Т Е Ч А -Т. Потписано председништво расписује стечај ради попуњења једног системизованог помоћничког места код кшиговодства и благајнице срп. нар. пркв Фондова и заклада у Карловцима, са којим је скопчана плата од год. 1000 Фор и станарина од год. 150 Фор. авр. Постављање ће бити у привременом својству. Срби, који желе получити ово место, имају своје сходно иструјисане молбенице потписаном председништву поднети пајдаље до 1. (18.) Фебруара ове године. Доставерно се има исказати нарочито, да је молитељ сврпшо са усиехом трговачку школу. Првенство сем тога имају они, који су бар неко време већ били у служби код којег Финаисијског завода. У Карловцима 8. (20 ) јаиуара 1897. год. Председништво орп. прав. нар. цркв. Сабореког Одбора.

ДРУГИ ОГЛАСИ. &|СН0ВАНА 1866.$ ТРГПМНД ПСНОВАНА 1866. $ ^рррррррррс^ Ј 1 А и ^ 1111 П >рррррр 4 (Г^рр,(Г^ ШПЕЦКРАЈА-ДЕЛИКАТЕСАIВИНА к ШФАНОВШ ШНА У НОВОМ САДУ ГЛАВНА 7ЛИЦА БР. 27. - ТЕЛЕФОН БР. 76. Препоручује своје обилато снабдевено стовариште шећера, каве, пиринџа, свећа, зејтина, бадема, грожђа, француска и мађарска коњака и шампањера, ликера у сваковрсном избору, прашке шунке, нресие и куване,| фришких сардина, руса, 08 (.8еећепп^е, јегуља маринираних и у сулцу, рака, форелни, ајвара, тунфиша, Вћеш1асћ8. конзервираног бифтека и паприкаша, фришких маслина, малага грожђа и Ргтсезвбадема, кандираног воћа у великом избору. Доброг руског теја и разна енглеског тејброда. Француске чоколаде и особито финих Салон-бонбона. Панчевачког пива у флашама, Маггеп и коп1§8 — Баварског „8ра1;еп" пива у флашама. Разна десерт-вина: Ма1а§а 8ћеггу, ОћаћИа МаДека, Ме(1ос, Воп1еаих, Еасгшае СћпвН, Уо1пау, Токајског, МећГгапептИсћ, К1сг81;е1пег, бела талер-вина, старог и гарантирано чистог: ЕгтеПекбг у бутељама ио . . . 50 нов. Ма#уага(1ег „ „ „ ... 55 „ Ке82те1уег-Т18сћ"утет у флашама ио 58 „ Бпг^ппДег црно вино у бутељама но 60 „ Сунђера, разна ТоПеће сапуна, глицерина, викса за паркетне, Бегп81ет1аскфарбе у разним нијансама, за патосе, лака енглеског у сортама и т. д. 182 8-10 Послуга брза и тачна, цена јефтина.

Претплата, оглаои, стечајеви и рекламације шаљу се Админиотрацији а остали рукописи уредништву „Српског Сиона" у Карловце. За огласе, објаве н стечајеве плаћа се 6 новч. од једног реда ситинх слова, а за жиг свакп нут по 30 новч. — Неплаћена писжа се не примају. — Рукописн се не враћају. „Српски Сион" излази сваке недеље на целом табаку. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годину 4 фор., на по годнне 2 фор., а на четврт годнне 1 фор. За стгане земље : на годину 5 фор. Из Србије прима претплату књижара В. Валожића у Београду. Поједини бројеви стају 10 новч.

Штампа: Српске Манастирске Штампарије у Ср. Карловцима