Srpski sion

с ТР. 844.

„СРНСКИ СИОН."

Б р. Бо.

ДРУГИ ОГЛАСИ.

ЗВОНОЛИВНИЦА И ФАБРИКА ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТОНА НОВОТНИЈА У ТЕМИШВАРУ, ФАБРИЦИ препоручује се — оа гаранцијом на више година — за израду нових звона и за преливање нукнутих звона у свакој величини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, ировиђено са круном од кованог гволфа, тако удешеном, да се звона по вољи и лако могу кретати, ако би се наједном месту излупало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито преиоручујем од мене изнађена и много пута одликована патентирана са отвореним одушкама провиђена звона, која имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона ио старој системи нрављена, тако, да се овако једно иатентирано звоно од 200 килограма изједначује са звуком других по старој системи ливених звона од 260 килограма. Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона или шоље за сатове од метала; прављеве отарих звона оа крунама од кованога ГВОЖ ^а. — Звона у тежини од 300 килогр. на ниже има увек готовнх на стоваришту. 62 16— Илустровани ценовници и прорачуни трошка бесплатно и Франко. На миленарској земаљској изложби у Будимпешти 1896. награђена са великом миленарском медаљом.

< с ч < г < < < I < < < < < ч

ХРИШЋАНСКО-ПОЗЛАТАРСКИ АТЕЉЕ ш сга. шшттш. цшшшшшж шшш НОВИ САД, ДУНАВСКА УЛИЦА, КОД „ЗЛАТНОГ КРСТА." Нарочито објапљујем и етављам на знање, да ми је једна Фабрика из Француеке уступила свиду за барјаке и брокате, лампас за одежде да продајем по Фабричној цени. Нреноручује своје еонствене израде као Фабрикант и стручн.ак за сваковрене цркв. поелове и цркв. утвари. Поставља нове дрворезне иконовтасе, Христове гробове, тронове са и без икона, а прима да позлаћује етаре и већ постојеће као и да очисти и обнови иконе. Имам на стоваришту црквених утвари, рипида, кандила, путира, петохл>ебница, чирака, кадионица, 11Ивота, венчаница, ручних крстова, за цркву полијелеја од шлиФована кристали, као и од бронзе и гвожђа са позлатом. Затим: литија, школских и свих задружних застава, сваковрсних светлих и црних одежда, барјака, неба, дверских и трапезних застирача, стихара, за преч. г. г. свеште-

> > Г > > > > ^ нике плавих и црвених појасева, икона на плеху (целиваче) и на платну, плаштаница, целивача на плеху (каши- ^ рано) по 1 Фор. 60 нов , ОКВИра за целиваче иконе, све уз солидну послугу и стручњачку цену. На захтевање ^ шаљем мустре с предрачуном за веће црквене поелове. Примам старе путире на позлату, као и рипиде и друге < црквене утвари. — Због тескобног проетора у мојој радњи имам на продају готове тронове Матере Божије и \ владичанске, те их препоручујем слав. општинама, које их требају, а дајем их по најумеренију цену и на отплату.

202

ТТТаљем мустре на заз;гге:в.

3—4

„Српски Сион" излази сваке недеље на целом табаку. Цена му је: За Аустро-Угарску, Восну и Херцеговину на годину 4 фор., на по годнне 2 фор., а на четврт године 1 фор. За стране земље : на годину 5 фор. Из Србије прима претилату књижара В. Валожића у Београду. Појединн бројеви стају 10 новч Штампа: Српске Манастирске Штампарије у Ср. Карловдима.