Srpski sion

С тр. 80

„СРП СКИ СИОН."

Б р . 5.

~ СРПСКИ РОМАН^^ГРОФИЦА ЛГНЕШД ЈАНКОВИЋ НАПИСАО СТЕВАН М. МАТИЈАШИЂ. Прештажпан из „Бранкова Кола" Може се добити у књижарама: Арсе Пајевића у Повом Саду, Браће Јовановића у Панчеву, Мите Стајића у Београду, Косте ТриФковића у Сарајеву и у Срнској Манастирској Штамиарији у Карловцима. Цена 1 ®ор. Стр. 349. "" ЗВАНИЧНИ ОГЛАСИ. ОГЛАС ЈЕФТИМБЕ. п 1-2 На темељу закључка црквене општине одобреног по славном архидијецезалном административном одбору у Карловцих обдржаваће се дне 15. (27.) Марта текуће године у 2 сата после нодне код нодписане црквене општине јеФтимба гледе новоградње иорте са Фронта са искличном ценом од 366 Фор. 82 нов. ЈеФтимба ће бити усмена но примају се и писмене понуде, које буду нредане до 10 сати пре подне горе означеног дана, те које буду обложене вадиумом од 5.%> укунне Фишкалне цене са изјавом, да су нудиоцу увети јеФтимбе нознати. Исто тако има сваки и устмени дражбатељ прије одночете јеФтимбе положити назначени вадиухМ. Из седнице црквеног одбора држане у Мартинци 25. јануара (6. ФебруараЧ 1898. ОГЛАС ДРАЖБЕ. 10 1-ТНа основу одобренога закључка црквенога одбора овим се распиеује дражба на мањак за 15. (27.) Март текуће године у 2 сата послеподне. Нредмет је: реновирање мраморнога крста на главноме раскршћу. Посао, који се има на истоме предузети, спада искључиво у сликарску и позлатарску радњу, затим оправка ограде. РеФлектанти на ово подузеће имају до реченога дана посао прегледати, своју ионуду са ириложеним вадијумом од 5. % потиисаној црквеној ошптини послати или собом донети. За сликарско подузеће припуштају се такмаци стручњаци са академским оспособљењем. Из седнице црквеног одбора држане у Мартинци 25. јануара (6. Фебруара) 1898.

В>. -Г)в Ч К, 333 ех 1897. 7. 1—3 Е Д И К Т. Позивље се Милета Кукић, кбр. 55 из Тржића I. парохије примишљанске, нолитичке опћине иримишљанске, котара слуњскога, жупаније Модрушко-ријечке, да се у року од шест мјесеци овој епархијској Конзисторији било нисмено, било главом нријави. Не пријави ли се, бракоразводна парница, коју је његова жена Анђелија против њега овђе отпочела, наставиће се и довршити и без њега. Из сједнице Епарх. Конзисторије, држане у Плашком, 11. (23.) децембра 1897. Михаил Епископ. К. 12. ех 1898. 8 1—3 С Г Г Е Ч А Ј. На упражњено парохијско место III плаћевног разреда у Тиса-Хиђошу расписује се овим стечај. Опажа се, да се у истој општини налази системизовани парохијски помоћник IV. плаћевног разреда, да ће се према томе положај ново избраног свештеника у тој општини касније према старешинском одношају оба свештеника одредити и да ће старији од њих бити иарох и као такав уживати иарохијки стан у нарави; даље се напомиње позивом на §. 20. Б. 1. прев. кр решкриита од 10. Авг. 1868. и то, да за сада администрира унражњено парохијско место бивши лични парохијски помоћник упокојеног пароха јереја Максима Јакшића. Комиетенти имају своје ирописно инструисане молбепице нутем претпостављених својих власти поднети потписаној епархијској власти до 16. (28.) марта 1898. Јкључпво. Из седнице еиарх. конзисторпје држане у Темишвару 20 јануара (1. Фебруара). 1898. год. К. 32. ех 1898. 9 1 — 3 С Т Е Ч А Ј. На упражњено једно парохијско место при св. ваведенском храму у Вел. Бечкереку, с којим је скопчана за сада илата од 750 ®ор. годишњих, станарина од 200 Фор. годишње и сесија земл.е у нарави, раеписује се овим стечај. Комнетенти имају своје ирописно инструисане молбенице путем претностављених власти својих потписаној еиархијској власти до 16. (28.) марта 1898. укључиво поднети. Из седнице епар. конзисторије држанс у Темишвару 20. јануара (1. Фебруара). 1898. 1од.

„Српски Оион" излази сваке недеље на целом табаку. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговшу на годину 4 фор., на но године 2 фор., а на четврт године 1 фор. За странв зешбе : на годину 5 фор. Из Србије прима нретплату књижара В. Вадожића у Београду. Поједини бројеви стају 10 новч Претплата, огласи, стечајеви и рекламације шаљу се Администрацији а остали рукописп уредништву „Српског.Сиона" у Карловце. За огласе, об.јаве и стечајеве нлаћа се 6 новч. од једног редр ситних слова. а за жиг сваки пут по 30 новч. — Ненлаћена писжа се не примају, — Рукониси се враћају.

Штамна: Српске Манастирске Штампарије у Ср. Карловцима.