Srpski sion

(Ј ТР . 304

,СРПСКИ СИОН."

Б Р. 19.

Ј Е Ф Т И М Б А. 46 1-1 На темељу однооног закључка овоошитинске главне скушнтине, те односног одобрења истог закључка од стране високосдавног административног одбора раснисује се овим је®тимба за поправку иравославне парохијалне цркве у Моровићу за 15. (27.) маја у 10 сати пре подне т. г. и то у нисарни славне кр. котарске области У Шиду. Трошкови прорачунати су на 2318 ®ор. 44 н. Свака нисмена понуда мора бити са 50 нов. биљеговапа јасно и разговетно у прописном облику састављена са 5 'У 0 жаобине од Фискалне цене обложена, ваљано поднисана и добро запечаћеиа те предана горе наведеној славној котарској области прије устмене јеФтимбе, код које 1>е се такођер жаобине полагати морати и досталци исту до 10% наведених свота попупити. Подробнији услови оправке могу се сазнати из нацрта и трошковника за исту, који се налазе код славне кр. котарске области у Шеду. У Моровићу 5. (17.) маја 1898. Председншнтво сри. прав. црквене општине. Стојан Огњановић.

ДРУГИ ОГЛАСИ. ооооооооооооооооооо \ оглдс. § ф Долегтдпиеани препоручујем своју од ф ф 60 година постојећу и добро снабдевену ф § ВОСКАРСКУ РАДБУ § 0 особито пречасној госноди свештеницима ф л и г. г. туторима црквеним, будући да во- л У сак сам израђујем и белим, то се налазим У V у стању своје штоване муштерије послу- V 0 жити са финим воштаним свећама по 2 Фор. 0 ф кила. — Пошиљке од 5 кила и даље шаљем ф ф 1гапсо. х\ко је пошиљка 10 кила и даље д д онда сандучић не рачунам. У Молим у штованим наредбама озпачење V колико свећа у т;или да буде, које савесно

I 0 0 г

и тачно извршуЈем. мустре.

На захтевање шаљем

1-10

Стеван СтанковиЋ воекар." Шиклош (Барањска жупанија).

ОООООООООООООООООо

т

ЗВОНОЛНВНИЦА И ФАБРИКЛ ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА

АНТОНА Н0В0ТНША У ТЕМИШВАРУ, ФАБРИЦИ препоручује се — са гарашцфм на.више година — за израду нових звона и за преливање пукнутих звоиа у свакој величини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, провиђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се звона по вољи и лако могу кретати, ако би се наједном месту излупало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито нрепоручујем од мене изнађена и много пута одликована патентирана са отвореним одушкама прови|ена звона, која имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона по старој системи прављена, тако да се овако једно патентирано звоно од 200 килограма изједначује са звуком других по старој системи ливених звона )од 260 килограма. Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; = звона или шоље за сатове од метала; прављен.е отарих звона са крунама од кованога I гвож|а. — Звона у тежини од 300 килогр. на ниже има увек готових на стоваришту. 62 Илустровани ценовници и прорачуни трошка бесплатно и Франко. На миленарској земаљској излошби у Будимпешти 1896. награђена са великом миленарском медаљои.

ш 1 ©р 4

М т III

Српски Сион" излази сваке недеље на целом табаку. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годину 4 фор., на по године 2 фор., а на четврт године 1 фор. З а стране земље : на годину 5 фор. Из Србнје прима претнлату књижара В. Валожића у Веограду. Поједини бројеви стају 10 новч Претплата, огласи, стечајеви и рекламације шаљу се Администрацији г остал;н рукописи уредништву „Српског Сиона" у Карловце. За огласе, објаве и стечајеве нлаћа се 6 новч. од једног редр ситних слова а за жиг сваки пут по 30 новч. — Неплаћена писма се не примају, — Рукописи се враћају. Штамиа: Српске Маиастирске Штамнрнје у Ср. Карловцима.