Srpski sion

Вр. 87.

С Т Е Ч А Ј. 149 з -з Овим се расписује стечај на уиражњено учитељско евентуално учитељичко место на овдашњој салашкој четвороразредној мешовитој школи у Бачком Петровом-Селу. Годишња је нлата 400 ®ор. слободан стан од једне собе. Дужности су проиисане школ. уредбом. Д РУГИ Пречасној г. г. свештеницима. Овим стављам пречасној г. г. свештеницима оба реда, као и славнвм цркв. општинама до знања, да сам своју нре у Дивошу држану кројачку радњу свештеничког и цршног од]ејанија од данашњега дана у Новом Саду у улици андрашијевој к. бр. 17, наставио, те се, об.шањуј^ћи то, овим препоручујем пречасној г. г. свештеницмма за прављење долама, горњих хаљина, мантороса, дејака, и т. д., а слав-

Рок етечају траје 6 недеља од дана нрвог уврштења. Из седнице мес. школ. одбора у Бач. Петровом-Селу 15. (27.) августа 1898. држане. Милош Алекеић Леса Томашев

перовођа мес. школ одбора пјкол . уиравитељ.

предеедник.

ОГЛАСИ ним цркв. општинама за оирављање старих барјака, лнтија, Фелона и свих у моју кројачку струку спадајућнх црквених утвари. За досадањи мој нознати солидни кројачки рад знају и великодостојници црквени и многа и многа г. г. свештеници па и многе цркв. општине, а за будућу солидност у раду, гарантује ваљани мој рад у прошлости. Молећи за што многобројнију наруџбину бележим се у Новом Саду, 10. октобра 1898. Милан Радосавкиб кројач свештеничког одела и црквеног одјејанија, цређе у Дивошу од сада у Н. Саду.

м ?Т? : ж Џ ш Ш ш ш

ш

I ш I 1р II

Ш шз ж

ЗВ0Н0ЛИВННЦА И ФАВРИКЛ ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТОНА НОВОТНИЈА У ТЕМИШВАРУ, ФАБРИЦИ нреиоручује се — са гаранцијом на више година — за израду нових звона и за нреливање пукнутих звона у свакој величини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, провиђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се звона по вољи и лако могу кретати, ако би се наједном месту излунало, чиме се звона еачувају да не пукну. Особито ирепоручујем од мене изнађена и много нута одликована патентирана са отвореним одушкама прови^ена звона, која имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона по старој еистеми прављена, тако да се овако једно патентирано звоно од 200 килограма изједначује са звуком других но старој системи ливених звона од 260 килограма. Даље препоручуЈем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона или шоље за сатове од метала; прављеве старих звона са крунама од кованога ГВОжЗја. — Звона у тежини од 300 килогр. на ниже има увек готових на стоваришту. 52 Илустровани ценовници и прорачуни трошка бесплатно и Франко. На миленарској земаљској излошби у Будимпешти 1896. награђена са великом миленарском медаољм.

Српски Сион" излази сваке недеље на целом та^ку. Цена му је: За Аустро-Угарску, Восну и Херцеговину на годину 4 фор., на по годжне 2 фор., а на четврт године 1 фор. За стране земље : па годину 5 фор. Ез Србије прима претилату књижара В. Валожића у Београду. Поједини бројеви стају 10 новч Претплата, огласи, стечајеви и рекламације шаљу се Администрацији I остали рукописи уредништву „Српског Сиона" у Карловце. За огласе, објаве и сгечајеве нлаћа се 6 новч. од једног редр ситних слова: а за жиг сваки пут по 30 повч. — Неплаћена писжа с е не нримају, — Рукописн се враћају. Штамна: Српеке Манастирске Штамприје у Ср. Карловцима.