Srpski sion

С ТР. 604. .СРПСКИ СИОН«. Б Р. 3?

Број 1867. Кз. 351. 181 1—3 С Т Е Ч А Ј, На парохију у Великој Мучни VI, и Чаглићу V. плаћевнога разреда. Молбенице, прописно саставл»ене и инструиране имају се иадлежнпјем путем енархијској консисторији овој поднијети најкашње до 16. (28.) октобра 1899. год. Из сједнипе епархијске Консисторије у Пакрацу 24. августа (5. септембераЈ 1899. Предсједништво. АЛ бр. К. 635/419. ех 1899. 17» 3—3 Е Д И К Т. Услед бракоразводне молбе Николе Јовановића из Сурчина против супруге му СоФије Јовановић, сада неиозната боравишта — позива се речена суируга СоФија, да у року од 6 месеци, рачунајући од првог уврштења едикта овог у новинама, конзисторији овој или сама лично нредстане или место садањег пребивања свога пријиви, пошто ће се иначе против ње поведена бракоразводна иарница и без ње окончати. Из седнице Архид. Конзисторије држане у Карловци 12. (24.) августа 1899. Архидијецезална Конзисторија.

С Т Е Ч А Ј. 178 2-3 На упражњено учитељско место I. и II. раз. срп. осн. мегаовите гаколе у Лалићу овим се отвара стечај. Плата је учитељу 400 Фор., 20 Фор. у име огрева, слободан стан са две собе. кухиње, јеловника, подрума и врта од 400Д хвати ван села; а од погреба где позван буде 50 нов. Дужности су прописане гаколском уредбом. Добро устројене молбенице имају се упутитп на потписани гакол. одбор најдаље до 23. септ. по ст. кал., којег дапа ће се п избор обавити. Из седнице гакол. одбора држане у Лалићу 31. авг, 1899. год. Школски одбор. ЈАБНА ДРАЖБА. 179 2-3 Дана 20. септембра (2. октобра т. г.) продаваће се у Маи. Беочину у 9 сах. пре подне овогодишњи 1899./1900. ман. шумоки турнус, састојећи се из снха 24 кат. јутра храстових и букових дрва, путем јавне дражбе. Лицитациони услови стоје свакоме у ман. писарни на углед. Пигаманлук је 5()0 Фор. а. вр. У Ман. Беочину 1. (13.) септембра 1899. Управа Манастира Беочина.

ДРУГИ ОГЛАСИ

ХРИИГЦНСК^ Р4ДИОНИЦ4 34 СРП, ПР^В. ЦРКВ. У^ЕТНОСТ ЛУЈА ТАУША

гДЈЗгнавсхса. улица НОВИ САД рДз^иа.Есхса, зглигца. КОД „ЗЛАТНОГ КРСТА" Кроз праву трговачку везу, са највећим и припознатим творнипама Француске, Италије и Швајцарске у свиленим-дамасту као и златне брокаде за барјаке, одежде и литије, омогућава ме способност данашња сваком купцу најјеФтиније цене да удовољим. Стовариште и израђује свих срп. прав. икона, за све правосл. цркве и приватне особе, тако исто и за препродавце на велико (Еп<;го8) са одабраним рабатом. Даље препоручује велико стовариште за прав. цркве као кандила, петоуљебнице, кадионице, ручни крстова, путира, кивота и свих спадајућих предмета. Имам готове лспо и8рађене тронове Матере Божије и владичанске, те их препоручујем славним општинама, а дајем их по најумеренију цену и на отплату. За набавку кућевиих свечара могу се добити св. иконе по врло јеФтину цену. 1 -ЧР*" Молим иштите мустре за ОФерте од ф . 37'75, 45"70, 56 75 и од 85—350 и до 450 ф . као и преко барјака, литија заставе итд.

НајјеФТИније и најлепше одежде, барјаке као и целокулних цркв. утвари израиује

,Српски Сион" излази сваке недзде на целом таЈаку. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годину 4 фор., на по голине 2 фор., а на четврт годнне 1 фор. За стране земље : на годину 5 фор. Из Србије нрима иретплат/ књижара Б. Валожића у Београду. Поједини бројеви стају 10 новч Претплата, огласи, стечајеви и рекламације шаљу се Админиотрацији а остали рукописи уредништву „Српоког Сиона" у Карловце. За огласе, објаве и стечајеве плаћа се 6 новч. од једног реда сптних слова а за жиг сваки пут по 30 новч. — Неплаћена писма се не прпмају, — Рукописп се враћају. Штампа: Српеве Манастжрске Штампаржје у Ср. Карловцима.