Srpski sion

С тр . 168.

Б р . 10.

ДРУГИ ОГЛАСИ

Дунавсма улица у Н0В01| С^ДУ Златног ГЕСрста,

1РИШИАНСКО-ПОЗЈ1АТАРСКА РАДИОНИЦА ЗА ЦРКВЕНЕ УТВАРИ ЛУЈА ТАУША

РАДЊА ПОСТОЈИ ОД 1883. ГОД.

Рипида масиом бојом израђене икоие од лима тсазсћ^оМ иозлата 7 ф. 50 н. (илп 15 круна) и месинг полирато 10 Фор. 50 н. (или 21 круна).

35, 45, 55 Фор. (или 70 90, 110 круна.)

За набавку строгз српских поавосл. црк?ених утвари, у сопственој изрзди а јеФтином ценом препоручујем моју хришћанску позлатарску радионицу и 61гато стовариште. По чудо јеФтиној цени може свака славна српска православна црквена општина себи црквене утвари набавити. као: одежде, барјаке, литије, школске и све задружне заставе, небо стихаре, завесе, налоње, застираче на часку трапезу, плаштанице појасеве. Даље: рипиде, кандилз, чираке пред двери, чираче-трикиле, крстове, кивоте за часну трапезу, петохљебнице, бројанице, разне ручне крстове, кадионице путире, ибрике, венчанице, иолијелеје од стакла и бронза. Иконе на платну, лиму и дрвету, руком рађене масном б.јом за це ливање. Руске иконе у сребро и злато коване, као и на артији и стаклу. 53^ Продајем без путника, те се тако скупоцени путни трошкови и прсвизије од ЕСПАПА ОДБИЈАЈУ, и због тога сам у стању штсв. муште рије јеФтиније послужити. Моје стовариште није само у огласу (Анонцу) написано или насликано, него заиста Отворена радња и ве^ико стовариште црквених угвари строго српског православног стила. Ртди уверења, ко од мојих поштов. муштерија и пошт. публике у Нови Сад дође, најучтивије гг. молим и "овивам да изволи моје стовариште и радњу поеетити и прегледати. Још напомињем. да крсз Безу с н ^јве^им Фабрикама: Француски.м, талијанским, швајцарсккм и аустријским које иарађују свилу и брокат, у стању сам е великим избором послужити, а нарочито молим поштоване муштерије да се не даду наговорити и то само купити што Вам у кућу донесу и наметну, него Вас молим да заиштете мустре. Моју позлатарску радионицу нрепоручујем за израђивање свкју могућих црквених послова: нове иконостасе, тронове, Христове гробове, певнице, столове, као и оправку старих послова итд. Мкогобројна признања и сведоџбе важе за солидну и поштену послугу. 21 2—3

Барјак вунени дамаст 26 Фор. (или 52 круне) свилсни 40 до 50, 65—80 Фор. (или 130—160 круна)

Од 250—600 Фор. (или 500 до 1200 круна)

Ш

Ш

ЗВОШИВНИЦА И ФАБРИКА | ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА \ АНТ0НА Н0В0ТНИЈА У ТЕМИШВАРУ, ФАБРИЦИ I иреиоручује се — оа гаранцијом на више година — за израду [ нових звона и за преливање нукнутих звона у свакој вели- ј чини, као и за делокунно хармонично удешено звоњење, про- = виђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се = звона по вољи и лако могу кретати, ако би се наједном ме- [ сту излупало, чиме се звона сачувају да не пукну. [ Особито препоручујем од мене изиађена и много пута одликованај Р1Р* патентирана са отвореним одушкама про-! ви|ена звона, ""1РЈ која имају дуготрајнији, снажнији Е и дубљи звук, него звона по старој системи прављена, тако [ да се овако једно патентирано звоно од 200 килограма изје- ј дначује са звуком других по старој системи ливених звона [ од 260 килограма. [ ,Лгл е ирепоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; [ = звона или шоље за сатове од метала; прављење старих звона оа крунама од кованога | ј гвож^а. — Звона у тежини од 300 килогр. на ниже има увек готовпх на стоваришту. \ 52 Илустровани ценовници и прорачуни трошка бесплатно и Франко. На миленарској зема-гској изложби у Будимпешти 1896. награђена са великом миленарском медаљом.

Ш ш 1 Ш(Ћ ц « ш

Ш

шж ш, ш

Мф ш

Штакоа: Срасже Манзгетиреже Шта«паркја у Ор Карј?огджма. — 159.