Srpski sion

О тр. 68.

„ОР11СКИ СИОН*.

Б р. 4.

Поштов. Г. Лују Таушу у Н. Саду. Са Појасом који еам недавно код Вас наручио врло сам задовољан, те Вас могу ради Ваше брзе и солидне послуге свакоме свештенику преноручити. У Илоку 17. јануара 1901. С ноштовањем Јован Козобарић парох. ЗВАНИЧНИ ОГЛАСИ. АД К. 43 зап. ех 1901. 1 — 3 8 С Т Е Ч А Ј. Овим се расписује стечај на упражњено место протопрезвитератског капелана у Жабљу. Ваљано инетруиране молбенице поједииих компетената имају се конипсторији овој у року од 30 дана рачупајући од првога уврштења овог стечаја путем претпостављених власти поднети. Из седнице епарх. ко^зиеторије бачке држане у Новом Саду 17. (30) јануара 1901 године. Председништво.

О Г Л А С. 7 2-з Српско правосл. црквена опћина у Сурчину, ставила је у прорачун за 1901. годину, 1400 круна, за подизање гвоздене ограде на својој порти у дужини од 50 мет.; заједно са капијом и 1 вратима. Жеља је исте опћине, да речена ограда буде до Ускрса подигнута, а сама ограда да буде у основи зидана I. класом цигље у висини 60—70 цм.; а штакете да буду иропорционално високе према висини зида. Подузимачи за овај посао нека поднесу своје понуде и трошковник на подписаног г. председника чим прије, а црквена опћина ће најиовољнијем нудиоцу овај посао предати, чим прорачун потврђен буде. Подвоз за сав материјал даје опћина од Земуна до места. У Сурчину 14. (27.) Јануара 1901. Председник Парох Перовођа Совр. Божић Ј. Матић Максимовић

ДРУГИ ОГЛАСИ •0»0«0в0в0Ш0«0#0»0в0в0в0 • 0«0»0»0»0»0»0»0»0»0»0»01

0 ЛП^Г ЈГАХЈЛ Х\ $ • КРОЈАЧ ! • ОФ* СВЕШТЕНИЧКОГА, ЦИВИЛНОГА И В0ЈНИЧК0ГА ОДЕЛА • • Н0ВИ ОАД, — ЋУРЧИНСКА УЛИЦА, БР0Ј 29. — Н0ВИ САД. • 0 ВЕЛИКА РАДИОНИЦА, ОД ПОТПУНО САВРШЕНОГА СТРУЧЊАКА. "М § 0 Нуз моју досадању радњу, иримио сам од госпође Васиљевске, свештеничкога одела 0 • радионицу, и исту сам спојио са мојом радњом. • Јамчим сваноме од гг- свештеника да је моја кзрада ванредна. Нисам досада жалио 0 2 велика труда да себе потпуно усавршим у кроју и изради свештеничкога одела, — исто ! ј сам тако и материјалне жртве поднео, само да горе наведено постигнем. ▼ Стојим у свези и повлачим робу ИЗ ПРВИХ ТВ0РНИЦА (ФАБРИ <А) ито: д џ ванредна Доублина (немачка роба), Адрије, Гамгарна, Листера чиста и пикетирана, Палма- ( Л стона, ТоЈКИна, Первијена. § • $т- СВУ Р0БУ П0ВЛАЧИМ ЗА Г0Т0В Н0ВАЦ, Цш и у стању сам са ванредним О 0 добром робом И јеФТИНИМ ценама пречасну г.г. свештенике послужити. 3 2* Молим за ноштоване носете и наруџбине, а стојим пречасној г.г. свештеницима на • услузи и свако писмено обавешћење дати. Са особитим поштовањеи 0 0 134 11-12 АНДРИЈА БАЛАШИЋ евештеничког одела кројач. | »о»о»о»о»о»о»о»о»о»о»о»о » о»о»о»о»о»о»о»о»о»о»о»о» >,Српоки Оион" излази сваке недеае на целом та5аку. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годшу 8 круна, на по године 4 круне, а на четврт године 2 круне. За стране зелље : на годину 10 круна. Ив Србије нрима претшгату квижара В. Валожића у Веограду. Поједини бројечи 20 филира. Претвлата, оглаои, стечајеви и рекламације шаљу се Администрацији а осталн рукописи уредништву , Срноког Сиона" у Карловце. За огласе, објаве и стечајеве нлаћа се 12 филира од једног реда еитних сдова. — Нешаћена писма се не примаду. —Рукописи се не враћају.

Штамиа: Сривк« Мшаетарек« Штамоаркје у Ср. Варловцнма. 1901.

120.