Srpski sion

С тр . 84. „ОРДСКИ СИОН." Бр. 5. •оаово*о«оао>оао*01010*о • о«о*о*о*о«оаовооо оовоао* 3 АНДРИЈА БАЈ1АШИЋ. ј

КРО Ј СВЕШТЕНИЧКОГА, ЦИВИЛНОГА И ВОЈНИЧКОГА ОДЕЛА НОВИ САД, — ЋУРЧИНСКА УЛИЦА, БРОЈ 29. — НОВИ САД. ВЕЛИКА РАДИОНИЦА, ОД ПОТПУНО САВРШЕНОГА СТРУЧЊАКА. ' Нуз моју досадању радњу, примио сам од госпође Васиљевске, свештеничкога одела 0 радиоиицу, и исту сам спојио са мојом радњом. Јамчим сваноме од гг- свештеника да је моја израда ванредна. Нисам досада жалио V велика труда да себе потпуно усавршим у кроју и изради свештеничкога одела, — исто 2 сам тако и материјалне жртве поднео, само да горе наведено постигнем. Ј, Стојим у свези и повлачим робу Цј8|Г" ИЗ ПРВКХ ТВОРНИЦА (ФАБРИНА) ито: ^ ванредна Доублина (немачка роба), Адрије, Гамгарна, Листера чиста и пикетирана, Палма- « стона, То^кина, Первијена. 0 V СВУ РОБУ ПОВЛАЧИМ ЗА ГОТОВ НОВАЦ, и у стању сам са ванредном 0 0 добром робом И јеФТИним ценама пречасну г.г. свештенике послужити. 0 Молим за поштоване носете и наруџбине, а стојим пречасној г.г. свештеницима на • V услузи и свако писмено обавешћење дати. Са особитим поштовањем ј 0 134 12-12 АНДРИЈА БАЛАШИЋ свештеничког одеда кројач. р •ововововоаовововоаовово • овововововововововововов

■ ■■■■■■ ■■■■■■ ■■■■■■ III МШ ■■■■■!

II ш(

ЗВ0Н0ЛИВНИЦЛ И ФШИКА ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗЉ ЗВОНА АНТОНА НОВОТНИЈА У ТЕМИШВАРУ, ФАБРИЦИ

II

препоручуЈе се — са гаранциЈом на више година — за израду нових звона и за преливање пукнутих звона у свакој величини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, провиђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се звона по вољи и лако могу кретати, ако би се наједном месту излупало, чиме се звона сачувају да не пукпу. Особито препоручујем од мене изнађена и много пута одликована патентирана са отвореним одушкама прови|ена звона, која имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона по старој системи прављена, тако да се овако једно патентирано звоно од 200 килограма изједиачује са звуком других по старој системи ливених звона ______ )од 260 килограма. Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона или шоље за сатове од метала; прављеае старих звона са крунама од кованога гвожђа. — Звона у тежини од 300 килогр. на ниже има увек готових на стоваришту. 3— ех 1901. Идустровани ценовници и прорачуни трошка бесплатно и <оранко. На миленарској земаљској изложби у Будимпешти 1896. награђена са великом миленарском медаљом.

„Фрпоки Оион" излази сваке неделе на целом та5аку. Цена му је: За Аусгро-Угарску, Босну и Херцвгевину на годиду 8 круна, на по године 4 круне, а на четврт године 2 круне. За стране земље: на годину 10 круна. Из Србије прима претплату књижара В. Валожића у Београду. Поједини бројеви 20 фиира. ГЉетплата, огласи, стечајеви и рекламаццје шаљу се Админисграцији а остали рукоииси уреднишгву „Оржоког Сиона" у Нарловце. За огласе, објаве и сгечајеве плаћа се 12 филира од једног реда ситшц сдова. — Непааћена писма се не примају. — Рукописи се не враћају.

Штамн«: Српвкв Манжвтареке Штамцаржје у Ср. Карловцнма. 1901. — 120.