Srpski sion

Стр. 10

„СРПСКИ ОИ0Н"

Б р. 1.

Ђуре Вучковића, кр. Финанцијалног нригледника у Пакрацу, против ње због злонамјерног раскидан.а брачне заједнице на развод брака нодигнута и без ње, оцносно са њеним уреда ради ноставл>еним заступником одпочети и докончати. Из седлице Епархијске Консисторије држане у Пакрацу дана 21. децембра 1901. године. Мирон с р. Епиекоп.

168 3—3

К. 721/603. из 1901, С Т Е Ч А Ј. На парохију 6. разреда у Сри. Црњи овим се распиеује стечај. Компетенти нека своје прописно инструјисане молбенице поднесу овој конзисторији надлежним путем до 3/16. Фебруара 1902. године. Из седнице епарх. копзисторије, држане у Темишвару 11. (24). дсцембра 1901. год. Председништво епарх. конзисторије темишварске.

ДРУГИ ОГЛАСИ

«4 I I < I

СТЕВА ПИСАРЕВИЋ САМ0 СВЕШТЕНИЧК0Г 0ДЕЛА КР0ЈАЧ Дунавока ул. 20. НОВИ САД Дунавока уд. 20. Част ми је пречасној г.г. свештеницима до повољног знања ставиги, да сам добио јесењи и зимски штоФова за хаљине, јер сам ступио у свезу са првим горњим ®ирмама (Фабрикама) које само ту робу изра ђују и исту за готов новац повлачим, стога могу много јефтиније да дајем, него оне иодузимајуће Фирме, које у моју струку спадају. Појасева у свакој боји пајбољег квалитета и камилавки од кадиФе и које имадем увек готови. Неповољне цоручбине примам натраг. Мустре на углед шаљем бесплатно. 140 9 — 10

звошивниш И ФШИКА ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТ0НА Н0В0ТНИЈА ЗГ тезјујсестттва .р-у, =ш= Е ГКС хз; 131

ирепоручуЈе се — са гаранцвЈом на више година —за израду нових звона и за преливање пукнутих звона у свакој величини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, нровиђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се звона но вољи и лако могу кретати, ако би се на једном месту излупало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито препоручујем од мене изнађена и много пута одликована патентирана са отвореним одушкама прови^ена звона, која су у горњем делу — као виолипа — са отвором у виду Фигуре 2 провиђенаи зато имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона но старој системи прављена, тако да се овако једно иатентирано звоно од 327 килограма изједначује са звуком других по старој системи ливених звона од 408 килограма. Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће ; звона или шоље за оатове од метала; прављеве старих звона са крунама од кованога гвожђа. — Звона у тежини од 300 килогр. на ниже има увек готовпх на стоваришту. 1— ех 1902. Илустровани ценовници и прорачуни трошка бесплатно и Франко, На миленарској земалској излошби у Будимпешти 1896. награђена са великом миленарском медаљом.

„Српски Сион" излази сваке неделе на целом табаку. Дена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину на годнну 8 круна, на по године 4 круне, а на четврт године 2 круне. З а странв зелље : на годину 10 круна. Из Србије нрика претплату књижара В. Валожића у Београду. Поједина бројеви 20 филира. Првтплата, огласи, стечајеви и рекламације шаљу се Администрацији а остали рукониси уредништву „Српског Сиона" у Карловце. За огласе, објаве и стечајеве шгаћа се 12 филира од једног реда ситнн^ слова. — Ненлаћена писма се не приаду- —Рукоштси се не враћају.

Штампа: Српске Манастирска Штампарије у Ср. Карловцима. 1902. 45,