Srpski sion

У ТР . 48. „ОРПСКИ СЖОН. к З 1

Ђуре Вучкорића, кр. Финанцијалног нригледника у Пакрацу, против ње због злона&јерног раскидања брачие заједнице на развод брака нодигнута и без ње, оцносно са њеним уреда ради иостављеним застунником одпочети и докончати. Из седдице Епархијске Консисторије држане у Пакрацу дана 21. децембра 1901. године. Мирон с. р. Епископ.

Број 1330. К. 832. ех 1901. 2 3—3 С Т Е Ч А Ј. Исписује се на парохију у Кукуњевцу VI. разрсда и доплатком од 200 круна са роком до 15/28. Фебруара 1902. Молитељи имају прописно инструисане молбенице надлежним путем потписаној Консисторији до горњег рока поднијети. Иа^тшшце православне срп. Епархијске КонсисШа® у Пакрацу 21. децембра 1901. (3. држане. Мирон с. р. Епископ.

ДРУГИ ОГЛАСИ

« СТЕВА ПИСАРЕВИЂ | ј САМО СВЕШТЕНИЧКОГ ОДЕЛА КРОЈАЧ | ^ Дунавска ул. 20. НОВИ САД Дунавска ул. 20. ^ Ц Част ми је пречасној г.г. свештепицима ^ | до иовољног знања ставиги, да сам добио ^ | јесењи и зимски штоФова за хаљипе, јер № ■ сам ступио у свезу са првим горњим Фир| мама (Фабрикама) које само ту робу изра " Ш ђују и исту за готов новац повлачим, стога | могу много јефтиније да дајем, него оне Ц подузимајуће Фирме, које у моју струку | снадају. ц Појасева у свакој боји најбољег квали% тета и камилавки од кадиФе и које имадем ^ Ј увек готовп. Неповољне иоручбине иримам Р 1 натраг. Мустре на углед шаљем бесплатно. Р Ц 140 10—10 |)

ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТОНА НОВОТНИЈА

ТЕМВИЈЈВ^РУ, =&>-А-ЕЗРГКСХЛ;И

звоноливницл и фшш

ирепоручује се — оа гаранцијом на више година — за израду нових звона и за преливање пукнутих звона у свакој величини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, провиђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се звона по вољи и лако могу кретати, ако би се на једном месту излупало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито препоручујем од мене изнађена и много пута одликована патентирана са отвореним одушкама прови^ена звона, која су у горњем делу — као виолина — са отвором у виду Фигуре 2 провиђенаи зато имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона по старој системи прављена, тако да се овако једно патентирано звоно од 327 килограма изједначује са звуком других по старој системи ливених звона од 408 килограма. Даље преноручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона или шоље за сатове од метала; прављеве старих звона са крунама од кованога гвож?>а. — Звона у тежини од 300 килогр. на ниже има увек готових на стоваришту. 2— ех 1902. Илустроваии ценовници и прорачуни трошка бесплатно и Франко. На миленарској зетаљској излотби у Будимпешти 1896. награђена са великом миленарском медаљом.

„Српоки Сион" излази сваке недеде на целом табаку. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босду и Херцеговину на годшу 8 круна, на по године 4 круне, а на четврт годинв 2 круне. За стране земље : аа годину 10 круна. Из Србије прика претплат? књижара В. Валожића у Београду. Поједини бројева 20 фиира. Претплата, огласи, стечајеви и рекламаццје шаљусе Админиотраццји а остали рукописи уреднишгву „урпског Сиона" у Карловце. За огласе, објаве и стечајеве плаћа се 12 филира од једног реда ситни< слова. — Неплаћена писма се не примају. — Рукоонси се не враћају.

Штампа: Српеке Манаетирскз Штампарије у Ср. Кардовцима. 1902. 78;