Srpski sion

СТР. 562.

„ОРПОКМ ОИОН'.

Бр. Ш

ДРУГИ ОГЛАСИ

*4-« »Ч^» *4-^ *у* »Ф* (таг< 1>г4г9..^у^.1а^...9 г ж^Јж^-^^—*ж^ °~Јг* у- »-Ј^* +&+ +-$-•< &-ј^ »-4-^ »Гјк« »ч-^ «-.Т-» »-4г* »~јг* *~^-* *4г^ »4-* *->и* »ч-*

ОБЈАВА.

Препоручујем своје богато стовариште срп. прав. црквених утвари и то: светлих и црних одежда, неба, литија, барјака, полијелеја, крстова, путира, кадиоиица, пјетохљебница, ћивота, рипида, целиваћих и свечарских икона; руских икона у разиим врстама, истоРИЈСКИХ слика, свештеничког одела и т. д. Ко имаде потребе од ових ствари, нека изволи јавити, па ћу му послати свој # # ИЛУСТРОВЛНИ ДЕНОВНИК У КРСТОПЛЕТУ БЕСПЛАТНО. Ф Ф На захтевање шал.ем обавештаје и различите мустре, а код већих послова — на позив — поднашам на углед сваковрсне мустре, робу, цртеже, предрачуне и избор лично, о своме трошку, без да је дотични обвезан да трговину учини. С поштовањем НИКОЛА ИВКОВИЋ 18-20 19 у Новом Саду, Дзгггавсхса улица.

Ир Џ

ЗВ0Н0ЛИВНИЦЛ И ФШРИКА ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТОНА НОВОТНИЈА ~Е7~ ТЕМИТТТВАР?, ФСИГXX, арепоручује се — са гаранццјом на више година — за израду нових звона и за преливање пукнутих звона у свакој величини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, ировиђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се звона по вољи и лако могу кретати, ако би се на једном месту излупало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито препоручујем од мене изнађена и миого пута одликована патенодарана са отвореним одушкама прови^ена звона, која су у горњем делу — као виолина — са отвором у виду Фигуре 2 провиђенаи зато имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона по старој системи прављена, тако да се овако једно патентирано звоно од 327 килограма изједначује са звуком других по старој системи ливених звона од 408 килограма. Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће ; звона или шоље за оатове од метала; прављење старих звона са крунама од кованога гвож|а. — Звона у тежини од 300 килогр. на ниже има увек готовпх на стоваришту. 18— ех 1902. Илустровани ценовници и прорачуни трошка бесплатно и франко, На миленарској земаљској изложби у Будимпешти 1896. награђена са великом миленарском медаљом.

„СрпокЕ Оион" излази сваке неделе на целом тазаку. Цена му је: За Аустро-Угарску, Восду и Хер ■ деговину на годину 8 круна, на но године 4 круне, а да четзрт године 2 круне. За стране зелље : на годину 10 круна. Т Србије прша претплат? квижара В. Валожића у Београду. Иоједини бројези 20 фидира Иретплата, огласи, стечајеви и рекламације шаљу се Администрацији а оогали рукописи уредништву „Орпско1 Виона" у Карловце. За огласе, објаве и стечајеве плаћа се 12 филира од једног реда ситши слова. — Неплаћена писма се не дримају. — Рукописи се не враћају.

Штанпа: Српокв Манаотироке Штампарнје у Ср. Кардовцима. 1902. 441,