Srpski sion

0*Р. 626

„О РИШШ СЛОН 4

Б р . 37.

ДРУГИ ОГЛАСИ

ОБЈАВА. Препоручујем своје богато стовариште срп. прав. црквених утвари и то: светлих и црних одежда, неба, лптија, барјака, полијелеја, крстова, путира, кадионица, пјетохљебница, ћивота, рипида, целиваћих и свечарских икона; руских икона у разним врстама, историјских слика, свештеничког одела и т. д. Ко имаде потребе од ових ствари, нека изволи јавити, па ћу му послати свој • • ШУСТРОВШ ЦШОВНИК У КРОТОПЛЕТУ БЕОПЛАТНО. • • На захтевање шаљем обавештаје и различите мустре, а код већих послова — на позив — поднашам на углед сваковрсне мустре, робу, цртеже, предрачуне и избор лично, о своме трошку, без да је дотични обвезан да трговину учини. С поштовањем НИКОЛА ИВКОВИЋ 19-20 19 ■у Новом Саду, р^Цзгхха-вохса, улица.

ЖЖЖЖЖЖШЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖ1ЖЖТЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖ1ЖЖЖ

ЗВОКОЛИВНИЦЛ И ФИБРИКА ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТОНА НОВОТНИЈА 1Г ТЕМЕСШВ^.Р-3-,

црепоручује се — са гаранццјом на више година — за израду нових звона и за иреливање пукнутих звона у свакој величини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, провиђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се звона по вољи и лако могу кретати, ако би се на једном месту излупало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито препоручујем од мене изнађена и много пута одликована патентирана са отворешш одушкама провхфна звона, *1Р1 која су у горњем делу — као виолина — са отвором у виду Фигуре 2 нровиђенаи зато имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона по старој системи нрављена, тако да се овако једно натентирано звоно од 327 килограма изједначује са звуком других по старо .ј сиетеми ливепих звона од 408 килограма. Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона или шоље за сатове од метала; прављеве старих звона са крунама од кованога гвож^а. — Звона у тежини од 300 килогр. на ниже има увек готовпх на стоваришту. 19— ех 1902. Илустровани ценовници и лрорачуни трошка бесплатно и Франко. На миленарској земаљској изложби у Будимпешти 1896. награђена са великом миленарсном медаљом.

П е

„С>псее Сеон " излази сваке недз< е на целом тазаку. Цена му је: За А.устро-Угарску, Восну и Хордеховину на годину 8 круна, на по године 4 круне, а аа четврт годиче 2 круне. З а стране зелље : аа годину 10 круна. Ив Србије прима претплат>' књижара В. Валожића у Веограду. Ио.једини бројези 20 филара. Дретплата, огласи, стечајеви и рекламације шаљу се Администрацији а остали рукописи уреднишгзу „Орпског Сиона" у Нарловце. За огласе, објаве и стечајеве плаћа се 12 филира од једног реда ситнш слова. — Неплаћена писма се не примају. — Рукописи се не враћају.

Штампа: Српоке Манаотирокв Штампаријв у Ор. Карловцима. (902. 491