Srpski sion

Стр. 192.

„СР11СВИ С10Н. 6

ВР. 8.

од шест месеци, рачунајући од првог уврштења едикта овог у новинама, потнисаној конзисторији ијш сам лично предстане или место садањег пребивања свога нријави, јер у противном случају окончаће се без њега бракоразводна парнида. Из седнице архидијецезалне конзисторије држане у Карловцпма 13./26. Фебруара 1903. Председништво. К. 26. и 27. ех 1903. 9 3—3 С Т Е Ч А Ј. Ради попуњења места систем. парох. помоћника при Световаведенској цркви у Вел. Бечкереку, с плаћом 4. разреда, као и ради попуњења места протопрезв. помоћника у Вел. Бечкереку, с плаћом од 1000 К и 300 К у име накнаде за полу парохијске сесије, овим се отвара стечај ј

с тим, да компетенти имају своје правилно инструисане молбе, процисаним путем до 13. (26.) априла о. г. овој конзис^орији ноднети. Из седнице епарх. конзисторије, држане у Темишвару 21. јануара 1903. Нредседништво. Ас1 бр. К 113/52 ех 1903. 10 3—3 С Т Е Ч А Ј. На парохију VI. разреда у Опатовцу-С >тину расписује се стечај до конца месеца марта по нов. кал. о. г. с тим, да компетенти до тога рока имају своје прогшсно инструјиране молбенице надлежним путем овој конзисторији припослати. Из седнице архидијецезалне конзисторије држане у Карловцима 13. (26.) Фебруара 1903. Г е о р г и ј е Патријарх.

ЗВ0Н0ЛИВНИЦЛ И ФШРИКА ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТОНА НОВОТНИЈА ТЕМИТттв^-Г-д-,

ирепоручује се — са гаранцидом на више година — за израду нових звона и за преливање пукнутих звона у свакој величини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, провиђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се звона по вољи и лако могу кретати, ако би се на једном месту излупало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито ирепоручујем од мене изнађена и много нута одликована патентирана са отвореним одушкама прови^ена звона, која су у горњем делу — као виолина — са отвором у виду Фигуре 2 провиђенаи зато имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона по старој системи прављена, тако да се овако једно патентирано звоно од 327 килограма изједначује са звуком других по старој системи ливених звона од 408 килограма. Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона или шоље за сатове од метала; прављеве отарих звона са крунама вд кованога ГВ0Ж|а. — Звона у тежини од 300 килогр. на ниже има увек готовлх на стоваришту. 6—25 ех 1903. Илустровани ценовннци и прорачуни трошка бесплатно и Франко. На миленарској земаљској изложби у Будимпешти 1896. награђена са великом миленарском медаљом.

ДРУГИ ОГЛАСИ

„Српски Сион" излази сваких 15 дана на 2 цела таоака. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Хер т ,еговину на годнну 8 круна, на по године 4 круне, а на четврт годше 2 круне. За сгране земље : на годину 10 круна. Поједини бројеви 20 филира. Претплата, огласи, стечајеви и рекламације у року од 15 дана шаљу се Админиотраццји * остали рукописи уредништву „Српског Сиона" у Карловцв. За огласе, објаве и стечајеве нлаћа се 10 »Јилира од једног реда ситпиг слова. — Неилаћена писма се ни пвитају. — Рукодиси се не враћају. Издање и штампа: Српокв Манаотирокв Штампарије у Ср. Карловцима. 299. 1903.