Srpski sion

српски сиоа

вр. 10.

Аа бр. К. 197/217 сх 1903.

2-2 18

Е Д И К Т Услед бракоразводне молбе Ћирковића Срете из Шимановаца против нестале му супруге Данице рођ. Смуђа — позива се речена супруга да у року од шест месеци рачунајући од ирвог увршћења едикта овог у новинама, има се овој конзисторији или сама лично пријавити или место садањег свог пребивања означити, пошто ће се у нротивном случају против ње поведена бракоразводна парница и без ње довршити. Из седнице архид. конзиеторије држане у Карловцима дне 16. (29.) априла 1903. год. Архид. ковзисторија.

А<1 бр. К. 219/216 ех 1903.

2—2 19

Е Д И К Т Услед бракоразводне молбе Мите Караџића из Черевића против супруге му Марије рођ. Сешић сада непознатог боравишта, позива се речена супруга Марија, да се има у року од шест месеци, рачунајући од првог увршћења едикта овог у новинама овој конзисторији или сама лично пријавити или место пребивања свога означити. пошто ће се у противном елучају против ње новедена бракоразводна нарница и без ње наставити и довршити. Из седнице архид. конзисторије, држане у Карловцима дне 16. (29.) априла 1903. год. Архид. конзисторија.

ДРУГИ 0ГЛАСИ

ЗВОНОЛИВНИЦА И ФШИКА ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТ0НА Н0В0ТНИЈА тттк/гттттт -и а ру

препоручује се — са гаранцијом на више година — за израду нових звона и за преливање пукнутих звона у свакој величини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, провиђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се звона по вољи и лако могу кретати, ако би се на једном месту излупало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито препоручујем од мене изнађена и много пута одликована аанерптиаст ан отвореним одункама провн|ена звона, која су у горњем делу — као виолина — са отвором у виду Фигуре 2 провиђенаи зато имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона по старој системи прављена, тако да се овако једно патентирано звоно од 327 килограма изједначује са звуком других по старој системи ливених звона од 408 килограма. Даље препоручујем козе за ЗВОНа од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће ; звона или шоље за оатове од метала; прављеае старих звона са крунама од кованога гвож|а. — Звона у тежини од 300 килогр. на ниже има увек готових на стоваришту. 9—25 ех 1903. Илустровани ценовници и прорачуни трошка бесплатно и оранко. На миленарској земаљској изложби у Будимпешти 1896. награђена са великом миленарском медаљом.

„Српски Сион" излази сваких 15 дана на 2 цела та5ака. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Хер^еговину на годнну 8 круна, на по године 4 круне, а на четврт године 2 круне. З а стране земјбе : на годину 10 круна. Поједмви бројеви 20 филира. Претплата, огласи, стечајеви и рекламације у року од 15 дана шаљу се Администраццји а остали рукописи уредништву ,,Српског Сиона" у Нарловце. За огласе, објаве и стечајеве плаћа ее 10 филирз од једног реда еитних слова. — Неплаћена писма се не примају. —Рукописи се не враћају. Издање и шт>иша: Срповв Манаотироке Штампаријв у Ср. Карловцима. 395. 1903.