Srpski sion

С тр . 640.

СРПСКИ

В р . 20.

К. 486/430. жз 1903. 83 2—3 С Т Е Ч А Ј. Расписује се стечај на обудовљену парохију I. плаћевног разреда у Ђали. Компетенти имају прописно инструисане молбе поднети надлежним путем овој конзисторији до 17/30. новембра о. г. Епарх. конзисторија у Темшпвару 23. септембра (6. окт.) 1903. Председништво. Бр. Е. К 609. ех 1903. 84 2—2 С Т Е Ч А Ј. Расписује се овим стечај на парохије 1.) I. плаћевног разреда у Ђрувну , протопрезвитерата личког; 2.) II. плаћевног разреда у Дабру, протонрезвитерата, вилићког, 3.) I- плаћ, разреда у Плочи протопрезвитерата личког; 4.) Ш. плаћевног разреда у Старом селу, протопрезв. костајничког. Рок компетовања оставља се до 28. новембра (10. децембра) 1903. Из сједнице Епарх. конзисторије држане у Плашком, 25. септемора 1903. Предсједништво. I АЛ бр. К. 680./589. ех 1903. 90 2—2 Е Д И К Т. На бракоразводну молбу СоФије Јордачевић рођ. Антоновић из Земуна против несталог јој супруга Стевана Јордачевића, овим се речени Стеван позива, да у року од 6 меееци од данае рачунајући, овој конзисторији или сам, лично предстане или место свога садањег боравшпта пријави, јер ако то не учини, ова ће се бракоразводна парница без њега продужпти и свршити. Из седнице архид. конзисторије, држане у Карловцима 1. (14.) октобра 1903. Архидијецезална конзиеторија.

ДРУГИ ОГЛАСИ

ЗВ0Н0ЛИВНИДЛ И ФШИКА ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗЈк ЗВОНА АНТОНА Н0В0ТНИЈА препоручује се — са гаранцђ]ом на више година — за израду нових звона и за преливање пукнутих звона у свакој величипи, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, провиђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се звона по вољи и лако могу кретати, ако би се на једном месту излупало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито препоручујем од мене изнађена и много пута одликована РЈГ* патентирана са отворешш одушкама провиЗјена звона,; која су у горњем делу — као виолина — са отвором у виду Фигуре $ провиђенаи зато имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона по старој системи прављена, тако да се овако једно патентирано звоно од 327 килограма изједначује са звуком других по старој системи ливених звона од 408 килограма. Даље препоручујем козе за ЗВОНа од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона еле шоље за сатове од метала; прављеве старих звона са крунама од кованога гвож^а. — Звона у тежини од 300 килогр. на ниже има увек готових на стоваришту. 25 ех 1903. Илустровани ценовници и прорачуни трошка бесплатно и Франко. На ииленарској земаљској изложби у Будимпешти 1896. награђена са великом миленарском медаљом.

„ОрпсЕЖ Сион" излази сваких 15 дана на 2 цела та4ака. Цена ку је: За Аустро-Угарску, Босну в Хер),еховжну на годину 8 круна, на по године 4 круне, а на четврт годнне 2 круне. З а странв зежље : на годшј 10 круна. Поједини бројеви 20 филира. Претплата, огласи, стечајеви и рекламације у рок у од 15 дана шаљу се Администрацији а оста.ш рукописи уредништву „Орпског Сиона" у Нарловцв. За огласе, објаве и стенајеве нлаћа се 10 фидвра од једног реда ситних слова. — Неплаћена пжсма се ке нркмају. —Рукопмси се не враћају. Издање и шхадша: Сршгае Манаохироке Штампарија у Ср. Карловцима. 672. 1903