Srpski sion

С тр . 224.

К. 94, 164,/147. из 1904. 18 1-3 С Т Е Ч А Ј Расписује се стечај на обудовљену парохију IV. плаћевног разреда у Тиса-Сентмиклушу. Компетенти имају прописно инструисане молбе поднети надлежним путем овој конзисторијп до 15/28. маја о. г. Из седниде еиарх. копзисторије, држане у Темишвару 9/22. марта 1904. године. Председништво.

Број '235 ех 1904./К. 8. 194. 17 1—3 Е Д И К Т. На бракоразводну молбу Боже Агбибе из Загреба, против супруге му Драгиње, сада непозната боравишта. овим се речена Драгиња позива. да у року од три мјесеца, од дана првога уврштења едикта овог рачунајући, овој конзи-

сторији или сама лично предстане или мјесто садањега свога пребивања пријави, јер ће се у нротивном случају ова бракоразводна парница и без ње окончати. Из сједнице прав. срп. епарх. конзисторије у Пакрацу 16. (29.) Марта 1904. г. држане. Предсједништво. Ас1 бр. К 626/75 ех 1904. 15, 3-3 С Т Е Ч А Ј на новокрејирано место сист. парох. помоћника у Чуругу са II нлаћевним разредом с тим, да молитељи своје проиисано инструјисане молбе путем надлежности конзисторији овој најдаље до 17. (30.) Априла о. г. поднети имају. Из седнице епарх. конзисторије бачке држане у Новом Саду 2. (15.) Марта 1904. Председништво.

ДРУГИ ОГЛАСИ

„Српски Сион" излази сваких 15 дана на 2 цела т а бака. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну в Хер теговиву на годину 8 круна, на по године 4 круне, а на четврт године 2 круне. За стране вемље : на годину 10 круна. Поједини бројеви 20 фидира. Иретплата, огласи, стечајеви и рекламације у ро ^у 0 д 15 дана шаљу се Админисграццји а остали рукописи уредништву ,,Српскох Сиона" у Карловцв. За огласе, објаве и стечајеве плаћа се 10 филкра од једног реда ситних слова. — Неплаћена писна се не приаају. —Рукописи се не враћају.

ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТОНА НОВОТНИЈА

ЗВОНОЛШИЦА И ФШИКА

преиоручује се — са гаранццјом на више година — за израду нових звона и за преливање пукнутих звона у овакој величини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, ировиђено са круном од кс*ваног гвожђа, тако удешеном, да се звона по вољи и лако могу кретати, ако би се наједном месту излупало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито препоручујем од мене изнађена и много пута одликована РЧГ* патентирана са отвореним одушкама прови^ена звона, која су у горњем делу — као виолина — са отвором у виду Фигуре 2 провиђенаи зато имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона по старој системи прављена, тако да се овако једно патентирано звоно од 327 килограма изједначује са звуком других по старој системи ливених звона од 408 килограма. Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона или шол.е за сатове од метала; прављеве старих звона са крунама од кованога ГВ0Ж $а. — Звона у тежини од 300 килогр. на ниже има увек готовгјх на стоваришту. 24—8 ех 1904. Илустрованн ценовници и прорачуни трошка бесплатно и Франко. На миленарској земаљској изложби у Будимпешти 1896. награђена са великом миленарском медаљом.

Издање и шаруша: Српоке Маиаотирокв Штаипаријв у Ср. Карловцииа. 269. 1904