Srpski sion

В р . 4.

Како је нестало и последњег комада књиге „ВЕЛИКОГ ТИПИКА", а с многих се страна данас тражи; то смо одпочели, да штампамо у другом поправљеном и умнозкеном издању Васе Николајевића, проте и пароха пришког „ВЕЛИКИ ТИПИК", и ако се није довољан број претплатника пријавио, да се штампарски трошкови подмирити могу, штампамо га. С тога умољавамо и молимо пречасну г. г свештенике оба реда, учитеље, богослове и књижаре, да изволе похитати с претплатом, јер ће књига скоро бити готова. Књига се штампа на финој артији, изнеће преко 27 штампаних табака, а стајаће као и прва 4 круне. Рок претплате продужујемо до свршетка Марта. Претплату ваља сдати Управи Српске Манастирске Штампарије у Ср. Карловцима. У Карловцима 15. Јануара 1905. Српска Манастирска Штампарија. По овлаштењу Његове Преосвећености епископа, господина дра Георгија Летића, част ми је објавити, да је довршено и да се разашиље = ТРЕЋЕ ИЗДАЊЕ == уџбеника: КАТИХИЗИС или НАУКА ПРАВОСЛАВНЕ ХРИШЋАНСКЕ ЦРКВЕ за српске православне ученике IV., односно III. и IV. разр. основних школа

Др. Георгије Л ети^ћ српски православни епископ. Књига је штампана источним и јужним на речјем, а добија се само у Сриској Манастирско Штамиарији у Ср. Карловцима, као код једи ног комисионара — но иста штампарија обвезан је на уступање следећег рабата: књижарима 2о% катихетама и учитељима 15^ општинама и одборима 10%. У опсегу српске православне Митрополије Карловачке ово је једини надлежно аиробовани уџбеник своје врсте, — а исто тако је одобрен по надлежним световним и духовним областима у Босни и Херцеговини. Чист приход од овог уџбеника служиће оснивању закладе за подизање свештеничког и учитељског подмлатка у епархији темишварској У Темишвару 1904. год. Ђура Терзин српски нар. учитељ.

Изагала је из штампе нова гпколска књпга, под насловом: ШКОЛСКА ДЕЦА НА СЛУЖБИ БОЖЈОЈ УПУТСТВО ЗА ПРАВ0СЛА6НЕ УЧЕНИКЕ СРП. 0СН0ВНИХ ШКОЛА како да у св. цркви на богослужењима суделују Издање Српске Манастирске Штампарије у Ср. Карловцима. — Цена је књизи 20 потура.

КЊИГОВЕЗНИЦА СРПСКЕ ШШСТИРСКЕ ШШШИЈЕ у Ср. Карловцима. Јављамо свпма а нарочито сл. управавама манастирскпм, да је наша књиговезачка радионица с.набде!ена са свима машинама и материјалом, као и све веће модерне књиговезнице у нрестоницама, с тога смо у стању, израђивати све послове на потпуно задовољство. УПРАВА српске манастирсне штампарије. ИР- 0П0МЕНА И П03ИВ. Пошто су еви наши дужници за 1902. 1903. и 1904. добили колико ко од њих дугује, то их овим опомињемо, да ћемо чекати још 15 дана за дуг, а по том ик предати нашем одветнику да их опомене, и ко нам од дана опомене за 15 дана не плати, задржаћемо му даље шиљање листа, и код карловачког кр. котарског суда утужити. Администрација „Српског сиона". ЗВАНИЧНИ ОГЛАСИ.

Бр. 29, ех 1905./к. 8. 62. бр. 6 2—3 Е Д И К Т. Усљед бракоразводне молбе Марије Чипђија из Крижа, а сада у Старој Градишци против супруга јој Ђуре Чипђија родом из Коритне,