Srpski sion

Стр." 102.

№иоки сион

№. 0.

АЗ бр. К. 181/226. ех 1906. 3—3 23 Е Д И К Т. У бракоразводеој парници Олге Самарџије из Митровице, против супруга јој Косте Самарџије, сада непозната боравишта, овим се расписује едикт за 90 дана стим, да се има поменути Коста у горњем року, рачунајући од дана првог увр штења овога едикта. овој конзисторији или сам лично или преко свога заступника јавити, јерће се иначе ова бракоразводна парница и без њега наставити и довршити. Из седнице архид. конзисторије држане у Карловцима 21. Фебруара (6. марта) 1900. год. Председеиштво.

Аа бр. К. 25./74. ех 1906. 3—3 19 Е Д И К Т. На бракоразводну молбу Љубомира Аћимовића из Војке, нротив супруге му Персиде рођ, Димитријевић, сада непознатог боравишта расписује се едикт с тим, да поменута супруга Персида у року од 90 дана рачунајући од дана првог уврштења овог едикта, конзисторији овој лично предстане или место свога пребивања пријави, јер ће се иначе ова нарница и без ње продужити и довршити. Из седнице архид. конзисторије држане у Карловцима 19. јануара (1. Фебруара) 1906. Председништво.

ДРУГИ ОГЛАСИ

ет®

®Ј®

ЗБОНОЛИВНИЦЛ И ФШИКА ГВОЗДКНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТОНА НОВОТНИЈА "ЕГ ТЕМжгавА-Р^, препоручује се — са гаранцијом на више година — за израду аових звона и за преливање пукнутих звона у овакој величини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, прозађено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се звона но вољи и лако могу кретати, ако би се на једном месту излуиало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито препоручу.јем од мене изнађена и много пута одлинована са отвореним одушкама прози|ена звона, "фф која су у горњем делу — као виолина — са отвором у виду Фигуре 2 провиђенаи като имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона но старој системи нрављена, тако да се овако једно патентирано звоно од 327 кнлограма изјеЈ;начује са звуком других по старој системи ливених звона од 461 килограма. Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона или шоље за сатове од метала; прављеае старих звона са крунама од кованога гвож^а. 3— 3 Илустровакк цсковнкци и прорачуни трошка бесплатно и Франко. На миленарској земадсксј изложби у Будимпешти 1896. награђена са великом миленарском медаљом.

„Сртски Сион" излази сваких 15 дана на 2 цела табака. Цена иу је: За Аустро-Угарску, Босну и Керцеговину на годину 8 круна, на но године 4 круне, а на четврт годинв 2 круне. За стране земље, на годину 10 круна. Поједини бројеви 40 филира. Дретплата, огласи, стечајеви и рекламације у року од 15 дана шаљусе Администрацији а остала рукоииси уредништву ,СрпсЕ0Г Сиона" у Карловца. За омасе, објаве и стечајеве длаћа се 10 |шлири од једног реда ситних слова. — Нешгаћена иисжа се не приаају. — Рукониса се не враћају. Све спорове овога листа у ствари претплате или других иотраживања решава котарски одиосио о ићин ски суд у Карловцижа.

Иедање и шишш: Српвке Мшпмхврвке Штампарије у Ор. Кардовцама. 238. 1906.