Srpski sion

Стр . 2бб.

А(1 бр. К. 419/398. ех 1906. 87 2—3 С Т Е Ч А Ј. Расписује се стечај на место каиелана окруж. протопрезвитера Карловачког са годишњом платом од 1000 круна коју ће своту изабрани из благајнице срн. народ. цркв. Фондова и заклада добијати на у обичајени начин. Компетенти имају своје правилно инструисане молбенице путем окр. протопрезв. зваша овој конзисторији до конца Маја по ст. к. поднети. Из седнице архид. конзисторије држане у Карловцима 18. Априла (1. Маја) 1906. Председништво.

Б Р. &

Аа бр. К. 499./424. ех 1906 38 2-3 Е Д И К Т. На бракоразводну молбу Марије Мигић рођ. Радотић из Осека против мужа јој Фрање Ми гић сада непознатог боравишта, овим се речени Фрања позива, да у року од 90 дана рачунајући од нрвог уврштења овог едикта овој конзисторији или лично сам предстане или место пребивалишта свога пријави, јер ће се у иротивном случају ова бракоразводна нарница и без његовог суделовања наставити и довршити Из седнице архид. конзисторије држане у Карловцима 18. априла (1. маја) 1906. година. Председнипиво.

ср пс& и сион

ДРУГИ 0ГЛАСИ

ЗВ0Н0ЛИВНИЦЛ Н ФШРЈШ ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТОНА НОВОТНИЈА ТЕМИ1ИВЛ.Р-3-, ф Ј&.ЕГегИИјГЕЗ: лрепоручује се — са гаранцијом на вишо година — за израду нових звона и за нреливање пукнутих звона у овакој величини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, провиђвно са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се звона по вољи и лако могу кретати, ако би се наједном месгу излунало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито нреноручујем од мене изнађена и много пута одликована са отвореним одушкама провиђена звона, која су у горњем делу — као виолина — са отвором у виду Фигуре 2 провиђенаи като имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона по старој системи прављена, тако да се овако једно патентирано звоно од 327 килограма изјез;начује са звуком других ио старој системи ливених звона од 461 килограма. Даље ирепоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона или шоље за оатове од метала; прављене отарих звона оа крунама од кованога гвож^а. 6— 3. Илустроваии цековници и прорачуии трошка бесплатно и Франко. На миленарској земалској кзложби у Будимпешти 1896. награђена са великом миленарском медаљом.

„Српокк Сион" излази сваких 15 дана на 2 цела табака. Цена жу ,је: За Аустро-Угарску, Босну и Хер деговжну на годину 8 круна, на по године 4 круне, а на четврт годидв 2 круие. За стране земље, на годину 10 круна. Поједини бројеви 40 филира. Претплата, оглаои, стечајеви и рекламације у року од 15 дана шаљу се Админиотрацији а остала рукониси уредништву „Српског Сиона" у Карловце. З ј огласе, објаве и стечајеве нлаћа се 10 филири од једног реда ситних саова. — Беолаћена шска се не мриздју. —-.Рукоииси, ое не враћају. Све снорове овога листа у ствари нретнлате или других пограживања решава котарски односно опћински суд у Карловцима.

Иадаљ® н птмпа; Срлвк® Мажжвхкрвке Штампариј® у Ср. ЈКардовцима. 332. 1906.