Srpski sion

С тр . 288.

В р . 15.

АЗ бр. К. 419/398. ех 1906. 37 3—3 С Т Е Ч А Ј. Расписује се стечај на место каиелана окруж. протонрезвитера Карловачког са годишњом платом од 1000 круна коју ће своту изабрани из благајнице срп. народ. цркв. Фондова и заклада добијати на у обичајени начин. Компетенти имају своје правилно инструисане молбенице путем окр. протопрезв. зваЕћа овој конзисторији до конца Маја по ст. к. поднети. Мз седнице архид. конзисторије држане у Карловцима 18. Априла (1. Маја) 1906. Председништво.

А(Ј бр. К. 499./424. ех 1906 38 3—3 Е Д И К Т. На бракоразводну молбу Марије Мигић рођ. Радотић из Осека против мужа јој Фрање Ми гић сада ненозиатог боравишта, овим се речени Фрања позива, да у року од 90 дана рачуна јући од ирвог уврштења овог едикта овој конзисторији или лично сам предстане или место нребивалишта свога пријави, јер ће се у иротивном случају ова бракоразводна парница и без његовог суделовања наставити и довршити Из седиице архид. конзисторије држане у Карловцима 18. априла (1. маја) 1906. година. Председништво.

ДРУГИ ОГЛАСИ

®х®

ЗВ0Н0ЛИВНИЦА И ШРШ ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТОНА Н0В0ТНИЈА -з- темесшвар 1 ?, грепоручује се — са гаранцијом на више година — за израду нових звона и за преливање пукнутих звона у овакој велитини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, нровиђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се звона по вољи и лако могу кретати, ако би се на једном месту излунало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито препоручујем од мене изнађена и много пута одликована

са отвореним одушкама прози|ена звона, која су у горњем делу — као виолина — са отвором у виду Фигуре 2 провиђенаи като имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона по старој системи прављена, тако да се овако једно патентирано звоно од 327 килограма изје^начује са звуком других по старој системи ливених звона од 461 килограма. Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона или шоље за оатове од метала; прављеве старих звона са крунама од кованога гвожђа. 7— 3. Илустровпни иековници и прорачуни трошка бесплатно и Франко. На миленарској земалској изложби у Будимпешти 1896. награђена са великом миленарском медаљом.

„Орпоки Сион" излази сваких 15 дана на 2 цела тазака. Цена ку је: За Аустро-Угарску, Босну и Хер деговину на годенј 8 круна, на по године 4 круне, а на четврт године 2 круне. За отране земље на годину 10 круна. Поједини бројеви 40 филира. ' И ^етплата, оглаои, стечајеви и рекламације у року од 15 дана шаљу се Админиотрацији а остала рукописи уредништву „Орпског Сиона" у Нарловце. За огласе, објаве и стечајеве нлаћа се 10 филири 0 1 једног реда ситнш слова. — Бенлаћена нисма се не при«ају. — Рукописи се не враћају. Све спорово овога листа у сгвари претплате или других потраживања решава котарски односно опћински суд у Карловцима.

Издањв ■ пшагаа: Срквке Мамавтнрвке Ш;акпармје у Ср Карловцнка. 366. 1906.