Srpski sion

С ТР . 320.

В р . 11.

Аа број К. 711 ]553. ех 1906. 44 2—3 Е Д И К Т. На бракоразводну молбу Милице Марић рођ. Станишић из Вуковара против мужа јој Душана Марић сада неиознатог боравишта оким ее ре чени Душан иозива, да у року од 90 дана рачунајући од првог уврштења овога едикта овој конзисторији или сам лично предстане или место пребивалишта свога пријави, јер ће се у противном случају ова бракоразводна нарница и без његовог суделовања насгавити и довршити. Из седпице архид. конзисторије држане у Карловцима 24. маја (6. јунија) 1906. Председништво.

Аа бр. К. 691.|552. ех 1906. 43 2-3 Е Д И К Т. На бракоразводну молбу Велимира Пајића из Баноштра против супруге му Даринке рођ. Цветић, сада неиозната боравишта овим се речена Даринка позива, да у року од 90 дана рачунајући од првога уврштења овога едикта овој конзисторији или сама личио предстане или место пребивалиште свога пријави, јер ће се у противном случају ова бракоразводна парница и без њеног суделовања наставити и довршити. Из седнице архид. конзисторије држане у Карловцима 24. маја (6. јунија) 1906. Председништво.

ДРУГИ ОГЛАСИ

ЗВ0Н0ЛИВНИЦА И Ф8.БРИКА . ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА /Г \ АНТ0НА Н0В0ТНЛЈА Ш ■ \ • • • > л "ЗГ ТЕМИШВАРБ", препоручује се — оа гаранцијом на више година — за израду нових звона и за нреливање пукнутих звона у овакој величини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, ирозиђено са круном од коеаног гвожђа, тако удешеном, да се звона ио вољи и лако могу кретати, ако бисенаједном месту излупало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито нрепоручујем од мене изнађена и много пута одликована са отвореним одушкама прови^ена звона, која су у горњем делу — као виолина — са отвором у виду Фигуре 2 провиђенаи като имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона по старој системи прављена, тако да се овако једно иатентирано звоно од 327 килограма изје^иачује са звуком других по старој системи ливених звона од 461 килограма. Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона или шоље за сатове од метала; нрављеве старих звона са крунама од кованога гвожђа. 8— 3. Илустровани ценовници и прорачуни трошка бесплатно и Франко. На миленарској земалској изложби у Будимпешти 1896. награђена са великом миленарском медаљом.

Ш

„Српски Сион" излази сваких 15 дана на 2 цела таоака. Цеиа иу је: За Аустро-Угарску, Босну 0 Херзеговину на годинј 8 круна, на по године 4 круне, а на четврг годана 2 круне. З а стране земље> на годину 10 круна. Поједини бројеви 40 филира. Претплата, огласи, стечајеви и рекламадије у року од 15 дана шаљу се Адмивистрацији а остала рукониси уредништву ,,Српског Сиона" у Нарловце. 3* огласе, објаве и стечајеве плаћа се 10 филири од једног реда ситних ехова. — Венлаћена тст а« аи« 5%. - Рувошнм ое не враћају. Све спорове овога листа у ствари претплате или других потраживања решава котарскн одпосно опћински суд у Карловцима.

И>да»в и шхишпа: Сравке Маиавхнрвкв Штаждаријв у Сл Кардовцима. 397. ' 901».