Srpski sion

О тр . 440.

СРПСКИ ОИОН

Б р. Гб.

Број К. 671.|зап. 480. ех 1906. 2 — 3 64 Е Д И К Т. На бракоразводну молбу Милке Поповић рођ. Сужњевић из Војаковца против мужа јој Љубомира Попови^а ратара из Војаковца, сада неиозната боравишта, овим се Љубомир Поиовић позива, да у року од 90 дана, рачунајући од првог уврштења овога едикта, овој конзисторији мјесто пребивалишта свога пријави, јер ће се у иротивном елучију бракоразводна парница и без његова судјеловања водити и довршити. Из сједнице прав. срп. енархијске конзиторије у Иакрацу 18. (31.) Јула, 1906. држане. Предсједништво.

Аа бр, К. 980/856 ех 1906 П8. 1-3. Е Д И К Т. У бракоразводној парници Петра Шаркића у Борову, протик супруге му Маце Шарккћ рођене Ајдуковић сад непознатог боравишта, расписује се едикт с тин, да супруга Маца у року од 90 дана од дана првог уврштења едикта овог у новинама, овој конзисторији лично предстане или место свог данашњег пребивања нријави, јер ће ее иначе ова брачна парнпца и без ње наставити и довршити. Из седнице архид. конзисторије, у Карловцима 10Ј23, августа 1906, године. Председништво.

ДРУГИ ОГЛАСИ

®|з

ЗБОНОЛИВНИЦЛ И ФИВРИКА ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТОНА НОЗОТНИЈА 37- Ф е хз: хл; И препоручује се — са гаранцијом на више година — за израду нових звона и за нреливање пукнутих звона у овакој величини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, прозиђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се звона по вољи и лако могу кретати, ако би се наједном месту излупало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито нрепоручујем од мене изнађена и много пута одлихована са отвореним одушкама прови|ена звона, која су у горњем делу — као виолина — са отвором у виду Фигуре 2 провиђенаи като имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона но старој системи прављена, тако да се овако једно патентирано звоно од 327 кнлограма изје ^гачује са звуком других по старој системи ливених звона од 461 килограма. Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у торољу слободно стојеће; звона или шоље за сатове од метала; прављеае старих звона оа крунама од кованога гвож|а. И— з. Илустровани цеисЕкици и прорачуни трошка бесплатно и Франко. На миленарској земадској изложби у Будимпешти 1896. награђена са великом миленарсном медаљом.

и Српски Сион" излази сваких 15 дана на 2 цела тазака. Цена жу је: За Аустро-Угарску, Босну ц Херцвговину на годинј 8 круна, на но Гјдине 4 круне, а на четврт годааз 2 круне. З а стране земље, на годину 10 круна. ПоЈедини оројеви 40 фидира. Цретплата, огласи, стечајеви и рекламације у року од 15 дана шаљу се Администрацији а остала рукописи уредништву ,,Срнса :с1 Сиона" у Карловце. 3* огдасе, објале и стечајеве иљша се 10 |»идири од једног реда ситних слова. — Невлаћена писжа «в не ариају. —Рукоааса св не враћају. Све снорове овога листа у ствари нретплате или других потраживања решава котарски односно опћински суд у Кардовцима.

Мвдаке и шгампа: Српвне МажавЈВврвке Штккпкрнјв у Ср КаШовцииа. 513. 1906.