Srpski sion

1ЈТР 024.

игииап иа\/а

ДРУГИ ОГЛАСИ

±±*к±±±±±±±$с±±±. КЊИГОВЕЗНИЦА =1 даг СРПСКЕ1АНАСТИРСКЕ ШТАМПАРИЈЕ -ш 7 ОР. КАРЈ10ВЦИМА. Јављамо свима, а нарочито сл. управама манастирским, да је наша нњиговезачка радионица снабдевена са свима машинама и материјалом, као и све велике модерне књигоиезнице у престоницама, и да смо у стању, израђивати све послове књиговезачке и коричарске на потпуно задовољство. Српека Манаетирека Штампарија

Поћуишјте и препорџгите производг

у ТТраЈц VIII (Крап>2еш1га.) = ц,еновнић вамво. =

®т®

ЗВОНОЛИВНИЦА И ФИБРИКА ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТОНА Н080ТНИЈА темес ттт в:е>ф- А -гв^гесх^гез:

препоручу.је се — оа гаранцијом на више година — за израду нових звона и за преливање пукнутих звона у овакој величини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, ирозађеио са круном од кованог гвожђа, тако удешепом, да се звона по вољи и лако могу кретати, ако би се на једном месту излуиало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито преноручујем од мене изнађена и много пута одликована са отвореним одушкама прони^ена звона, Р9 која су у горњем делу — као виолина — са отвором у виду Фигуре $ провиђенаи като имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него з шна но старој системи нрављена, тако да се овако једно патентирано звоно од 327 килогра«а ијје ј;чачуЈе са звуком других по старој системи ливених звона од 461 килограма. Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона или шоље за сатове од метала; прављеае старих звона оа крунама од кованога гвож|а. 18— 3 Илустрсвани ценсвницк и прорачуни трошиа беспдатно и Франко. На миленарској зешад ској изложби у Будимпешти 1896. награђена са великом миленарском медаљом.

„Срноки Сион" азлази сваких 15 дана на 2 цела тас-ака. Цена му је: За Аусгро-Угарску, Босну и Хергеговилу на годину 8 круна, на по године 4 круне, а иа четврт годиие 2 круне. За странв земље, на годмну 10 круна. Иоједани бројевн40 филира. Претплата, огласи, стечајеви и ренламације у року од 15 дана шаљу се Администрацији а остала укописи уредништву ,,СрпсЕ01 Сиона" у Карловце. 3* огдасе, објаве и стечајеве плаћа се 10 филири 0 д једног реда свтвиј сжова 4 — Веплаћена нисма св т — Рукодиса ве не враћају. Све спорово овога листа у ствари претплате или других иотраживаша решава котарски односно опћински суд у Карловцима.

Ишдан.0 н шлампа: Српакв Манавхмр«вв Штанпармјв у Ср. Кардшцима. 672. 1906.