Srpski sion

Си» 64.

СР11СКМ СИОН

Вр. 4

ОГЛАСИ

±з!е±±±±±±Јс&±±±± КЊНГОВЕЗНИЦА шзг СРПСКЕ МАНАСТИРСКЕ ШТАМПАРИЈЕ ~т V ОР. КАРЛОВЦИМА. Јављамо свима, а нарочито сл. управама манастирским, да је наша књиговезачка радионица снабдевена са свима машивама и материјалом, као и све велике модерне књигопезнице у престоницама, и да смо у стању, израђивати све послове књиговезачке и коричарске на потпуно задовољство. Српека Манаетирека Штампарија

Ооћушајшз а препоругигпе произвоце

1 "6

1

и

1Тро !у VIII (Нроњ1ешМ) = ценовнић вадаво.

ЗВ0Н0ЛИВНИЦЛ Е ФШИКА ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТОНА НОВОТНИЈА теме<®> љ. е хзсхз;хз: лрепоручује се — са гаранцијом на виша година — за израду нових звона и за преливање пукнутих звона у овакој величини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, прозађеио са круном од кованог гвоафа, тако удешеном, да се звона по вољи и лако могу кретати, ако би се на једном месту излупало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито препоручујем од меие изнађена и много пута одликована са отвореним одуншама прови^ена звона, "1^ која су у горњем делу — као виолина — са отвором у виду Фигуре 2 провиђенаи като имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, нсго звона по старој системи прављена, тако да се овако једио патентирано звоно од 327 килограма изједначује са звуком других по старој системи ливених звона од 461 килограма. Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће ; звона или шоље за оатове од метала; прављење старих звона са крунама од кованога гвож^а. 4—62 4. Илустроввки ценсвници к прорачуни трошка бесплатно и Франко. На гииленарској земал>ској изложби у Будимпешти Е896. награђена са великом миленарском медаљом.

®Р

®ј®

„ СрЕОКЕ^С еон " жзлази сваких 15 дана на 2 цела табака. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну в Хер^еговвну на годвну 8 круна, на по године 4 круне, а иа четврт године 2 круне. З а стране вемље, ка годину 10 круна. Поједини бројеви40 филира. Црвтплата, оглаои, стечајеви и рекламације у року од 15 дана шаљу се Ддминистрацији а остала рукониси уредништву „Орпског Сиона" у Карловце. За огласе, објаве и стечајеве плаћа се 10 |>илири оД једног реда ситних слова. — Ееплаћена писма се не приааЈу. — Рукоааса се не враћају. Све спорове овога диста у ствари претплате или других потраживања решава котарски односпо опћински суд у Карловцима. Имгчм * говадш*! (упи« "Мхжх-егжрсхв ЦГтатрје у Ср Ћврл овпвиа- 92. (807.