Srpski sion

Стр. 80.

СРПСКИ сион

Вг 5.

ЈсМсЈсЛЈсЈсЈсМсЈсЈсМс. КЊИГОВЕЗНИЦА = шг СРПСКЕ 1АНАСТИРСКЕ ШТАМПАРИЈЕ -ш 7 ОР. КАРЛОВЦИМА. Јављамо свима, а нарочито сл. управама манастирским, да је н?ша књиговезачна радионица снабдевена са свима машинама и материјалом, као и све велике модерне књигопезвице у престоницама, и да смо у стању, израђивати све послове књиговезачке и ко ричарске на потпуно задовољство. Српека Манаетирска Штампарија

Поћушајте и препоругите произволе

у ТТршу VIII (Краљгшћа.) = ценовник вашо. =

и

3

ЗВ0Н0ЛНВНИДЛ И ФШШ ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТОНА Н0В0ТНИЈА "27" ТЕМЕСШВ-а.Г , 'У, преиоручује се — са гаранццјом на више година —за израду нових звона и за преливање пукнутих звона у овакој величини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, провађено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се звона по вољи и лако могу кретати, ако би се наједном месту излунало, чиме се звона сачувај у да не нукну. Особито иреноручу.јем од мене изнађена и много пута одликована са отвореним одушкама прови^ена звона, "ЦЧ која су у горњем делу — као виолина — са отвором у виду Фигуре 2 провиђенаи като имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона по старој системи прављена, тако да се овако једно патентирано звоно од 327 килограма изјецначује са звуком других по старој системи ливених звона од 461 килограма. Даље преноручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона или шоље за оатове од метала; прављеве старих звона са нрунама од кованога гвож^а. 5—52 4. Илустроваки Ц1НСВНИЦИ и прорачуни трошка бесплатно и Франко. На миленарској земадској изложби у Будимпешти 1896. награђена са великом миленарском медаљом.

®1®

„Српоки Сион" излази сваке недеље на једном целом табаку. Цена му је: За Аустро-Угареку, Босну и Херцеговину на годину 8 круна, на по године 4 круне, а аа четврт године 2 круне. З а странв земље, на годину 10 круна. ГГоједини бројеви 20 филира. Иретплата, огласи, стечајеви и рекламације у року од 15 дана шаљу се Администрацији а остала рукониси уредвиштву ,,Српожог Сиона" у Карловце. За огласе, објаве и стечајеве длаћа се 10 филири од једног реда ситниј слова. — Вепла^ена нисма се не нримају. —Рукошса се не враћају. Све снорове овога листа у ствари нретнлате или других цограживања решава котарски односпо онћински суд у Карловдима.

И>даи»е ■ шхамп*; Српвкв Манавхарвкв Шхампаржје у Ср. Карловцнма. 101. 1907.