Srpski sion

В Р. 18,

ваче". Не знажо од куд радикалк имају тако љубав спраж петка — турског сведа). Цена 6 К. Уредник др. Вранко Вујић. Како је почело, на брзо ћемо дотерати да ће и Ривица и Дероља добити своје листове. И треба, треба! Књижевни оглаеи. Мзишла је из штампе, и може се добити код потписате управе књига: опис СРПСКИХ ФРУШКОГОРСКИХ рНДОТИР^ 1753. Приоиштио: Димитрије Руварац, Књига је штампана на лепом белом папиру и ижа 488 стр. Цена је књизи увезаној у илатно — сва 5 Кр., а неувезаној 4 Кр. Управа српске манастирске штампарије

ПРАВОСЛЛВНЛ ЛИТУРГИКА ЗА УЧЕНИКЕ СРЕДЊИХ ШКОЛА САСТАВИО Александар ЖивановиЋ. Цена је књизи К 1'20 — Обраћамо пажњу г.г. православним катихетама на ову школ. књигу која је прописана као школски учбеник на средњим школама. Срска Манастирска Штампавија.

ЗВАНИЧНИ ОГЛАСИ.

Број 391. К. в. 280 ех 1907. 1-3, 30. ЕДИЕТ. На бракоразводну тужбу Драгиње Лалић из Ступоваче, котара гарешничког против супруга свога Стевана Лалића из Ступоваче, сада непозната боравишта у Америци, овим се Стеван Лалић позива, да у року од 90 дана, рачунајући од првог уврштења овог едикта, овој конзисторији мјесто пребивалишта свога пријави, јер ће се у противном случају без његова судјеловања бракоразводна парница са именованим заступником водити и довршити. Из сједнице прав. срп. епарх. конзисторије у Пакрацу, 12. (25). априла 1907. држане. Предсједништво.

Стр 287. К. 597. прев. ех 1907. 1—3 31. Е Д И К Т. У брачној парници Бањеглава Петра из Нових Карловаца, против суируге му Живане, сада непознатог боравишта, овим се за неста лом супругом Живаном еднкт у року од 90 дана расписује, рачунајући време од првог уврштења едикта овог, те се овим речена супруга позива, да овој Конзисторији или лично претстане, или место садашњег свог пребивања означи, ношто ће се иначе у противном случају ова парница и без ње продужити и довршити. Архид. Конзисторија, у Карловцима 4. (17.) маја 1907. године. Председаиштво.

К. 470. прев. ех 1907. 1—3 32 Е Д И К Т. У бракоразводној парници Маце Прекодравац рођ. Црногорац из Пачетина, сада у Осеку, против несталог јој супруга Мите Прекодравца, овим се едикт расписује, те се речени Мита позива, да у року од 90 дана, рачунајући од дана првог уврштења овог едикта, овој конзисторији или лично предстане или место садањег свог пребивања означи, јер ће се иначе ова брачна парница и без њега наставити и окончати. Архид. конзисторија у Карловцима 4. (17.) маја 1907, г. Председеиштво.

Број Е. К. 159. ех 1907. 2 — 2, 29 Е Д И К А Т. Овим се обавјештава Тодор НовковиЛ из ТржиИа сада непознатог боравишта, да је његоважена Мжла покренула против њега бракоразводну парницу код ове Епархијске Конзисторије, па се позива, да се у року од 90 дана, рачу најући од дана првог уврштења овог едикта у „Српском Сиону" пријави овој власти или лично или вјеродостојно писмено или преко свога на законит начин опуномоћеног заступника, јер ће се иначе речена парница и без њега и на његову штету окончати. Из ванредне сједнице Епарх. Конзисторије горњо-карловачке, држане у манастиру Гомирју, 27. марта 1907. Предеједништво.

СРПСКИ СИОН