Srpski sion

С ТР . 336.

СРПСКИ сион

Вр. 21

Бр. Е. К. 212. ех 1907. 1-3 34. С Т Е Ч А Ј. Расписује се овим стечај на парохију Г1. плаћевног разреда у Муњави у протопрезвитерату плашчанском. Молитељи имају своје прогшсно обложене молбенице надлежним путем овој епарх. Конзиоторији поднијети до св. аностола Петра и Павла ове године. Молбенице приспјеле преко тога рока неће се у обзир узети. Из сједнице епарх. Конзисторије горљо-карлоначке, држане у Плашком, дана 26. анрила 1907. године. Предсједништво.

Вр. Е. К. 213. ех 1907. 86 1—3 С Т Е Ч А Ј, Расписује се овим стечај на парохију I. плаћевнога разреда у Широкој кули у протопрезвитерату личком. Молитељи имају своје прописно обложене молбенице надлежним иутем овој енарх. Конзисторији поднете до св. апост. Петра и ГГавла ове године. Молбенице приспјеле преко тога рока неће се у обчир узети. Из сједнице епарх. Конзисторије горњо-карловачке, држане у Плашком, дана 26. анрила 1907. године. Предсједништво.

ЗБ0Н0ЛИВНИЦА И ФШИКЈЈ. ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТОНА НОВОТНИЈА "ЕГ Т Е! 3!у<Е 23С Ш 1В "5Г, ФАЕРИЦИ нреноручује се — оа гаранццјом на више година — за израду нових звона и за преливање пукнутих звона у овакој величини, као и за целокупно хармонично уде шено звоњење, прозађено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се звона по 'вољи и лако могу кретати, ако би се на једном месту излупало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито нрепоручујем од мене изнађена и много пута одликована са отвореним одушкама, прози^ена звона, која су у горњем делу — као виолина — са отвором у виду Фигуре ј? провиђенаи като имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона ио старој системи прављена, тако да се овако једно иатентирано звоно од 327 кнлограма ијјецначује са звуком других но старој системи ливених звона од 461 килограма. Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у торон>у слободно стојеће; звона или шоље за оатове од метала; прављеље старих звона оа крунама од кованога гвож^а. 19—52 4. Илустрсвани ценсБНкци к прорачуни трошка бесплатно и Франко. На миленарској зема/ снсј изложби у Будимпзштм 1893. награђена са великом миленарском медаљом.

ДРУГИ 0! ЛАСИ

„Орпеки Оион" излази сваке недеље на једном целом табаку. Цена ку је: За Аустро-Угарску, Босну и Жер деговину да годину 8 круна, на по године 4 круне, а на четврт године 2 круне. Зд стране земље, на годину 10 круна. Поједини бројеви 20 филира. Д :;етплата, оглаои, отечајови и рекламације у року од 15 дана шаљу се Администрацији а остали рукописи уредништву „Српског Оаона" у Карловце. За огласв, објаве и стечајеве плаћа се 10 филира од једног реда ситних слова. — Неплаћена писма се не примају. — Рукозиса св не враћају. Све снорове овога листа у ствари претплате или других потраживања решава котарски односно опћински суд у Карловцима.

И5д*8,в ш Српеке Ма.<г2в»врвкв Шж&мпаршје у Ор. К&рдовцвиа. 298. 1907.